Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣυγκλονιστικό βίντεο - Σεισμός έριξε προϊόντα από τα ράφια παντοπωλείου

Συγκλονιστικό βίντεο – Σεισμός έριξε προϊόντα από τα ράφια παντοπωλείου

Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Ο σεισμός έγινε αισθητός από την Αττική μέχρι και την Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε στις 12:16, είχε μέγεθος 6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, επίκεντρο 16 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας και εστιακό βάθος 7,8 χλμ. Ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα νέος σεισμός, 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 7 χλμ ΔΝΔ της Ελασσόνας.

Σημειώνεται ότι αρχικά το μέγεθος του σεισμού είχε δοθεί από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο 5,9 Ρίχτερ και ο δεύτερος 4,4 αλλά τα μεγέθη αναθεωρήθηκαν λίγη ώρα αργότερα.

Σε συναγερμό η πυροσβεστική
Σε συναγερμό η πυροσβεστική σε όλη τη Θεσσαλία μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση. Για την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ωστόσο όλα τα οχήματα έχουν κινητοποιηθεί για περιπολίες και ελέγχους. Εν τω μεταξύ, με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κλείσανε όλα τα σχολεία στο νομό ενώ με εντολή του περιφερειακού διευθυντή Γιώργου Δονδοτσάκη γίνεται έλεγχος όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων για τυχόν ζημιές.

Σε παντοπωλείο στα Τρίκαλα τα προϊόντα “έφυγαν” από τα ράφια.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα