Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
Αρχικήseleo ΘέμαΣτάση εργασίας σήμερα στον ΟΑΣΘ

Στάση εργασίας σήμερα στον ΟΑΣΘ

Σε πεντάωρη στάση εργασίας σήμερα, από τις 9 το πρωί, προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και οι υπηρεσίες του οργανισμού.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

“Σε μια περίοδο αλλεπάλληλων μειώσεων που έχουμε υποστεί, σε μια περίοδο που κι εμείς όπως όλη η χώρα πιέζεται ασφυκτικά από αλλεπάλληλα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που οδηγούν σε ασφυξία και οικονομικό στραγγαλισμό χιλιάδες εργαζόμενους φέρνοντάς μας ακόμη και κάτω από τα όρια της φτωχοποίησης, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο εμπαιγμός και κοροϊδία από Διοίκηση Ο.Α.Σ.Θ. και συναρμόδια Υπουργεία προς τους εργαζόμενους.

Μήνες τώρα με προφάσεις και προσκόμματα καθυστερούν την συμφωνημένη κατά τ’ άλλα υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αντί αυτού, συνεχίζουν την εκδικητικότητα και τον εμπαιγμό κατά των εργαζομένων, κόβοντας τώρα και τα νομοθετημένα επιδόματα ανθυγιεινού και θέσεως ευθύνης στους δικαιούχους με το αιτιολογικό ότι δεν έχει εκδοθεί σχετικά Κ.Υ.Α.

Ο ορισμός του παραλόγου στο μεγαλείο του!!! Την αδιαφορία και την αμέλεια των διοικήσεων και των Υπουργείων που από το 2017 δεν προχώρησαν στο αυτονόητο ως όφειλαν, έρχονται τώρα και τιμωρούν τους εργαζόμενους!!!

Φτάνει πια!!! Έχουν εξαντλήσει τα όρια υπομονής των εργαζομένων. Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς την καθιστούμε σαν μοναδική υπεύθυνη για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού καθώς με τις ενέργειές τους μας ωθούν σε συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις”.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΑΣΘ αντιδρά  αναφέροντας σε ανακοίνωσή της:

«Την τακτική του αιφνιδιασμού επιλέγει για μία ακόμα φορά το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, το οποίο χωρίς την οποιαδήποτε προειδοποίηση προκήρυξε νέα στάση εργασίας για αύριο Παρασκευή, 8 Απριλίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Ο ΟΑΣΘ κινεί άμεσα τις νομικές διαδικασίες προκειμένου η στάση εργασίας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, καθώς παραβιάζει το νόμο και επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού και επισημαίνει προς το Συνδικάτο ότι ταλαιπωρώντας το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης δεν θα επιλυθούν τα όποια προβλήματα των εργαζομένων, αντιθέτως θα έχουν απέναντι τους το σύνολο των πολιτών.

Οι υπηρεσίες του Οργανισμού ετοιμάζουν δρομολόγια ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ οφείλει να διαθέσει το προσωπικό».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter
Διαβάστε Ακόμα