Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣούλας Ιωάννης στο SeLeo.gr: Η Λευκή Νυχτά 2023 ξεπέρασε κάθε προσδοκία, φέτος...

Σούλας Ιωάννης στο SeLeo.gr: Η Λευκή Νυχτά 2023 ξεπέρασε κάθε προσδοκία, φέτος έχουμε προσθέσει νέο stage με διάσημους DJ’s

Για 2η χρόνια ο ΕΜΣΕΚ διοργανώνει την Λεύκη Νύχτα στον Εύοσμο.

Μια εκδήλωση που έχει σκοπό να προσελκύσει τους δημότες της περιοχής, των όμορων δήμων καθώς και από οποιαδήποτε μέρος, ώστε να γνωρίσουν την αγορά του Εύοσμου. Τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά έως τις 12:00 με σκοπό να συνδυάσουμε τις αγορές με την διασκέδαση.

Για την Λευκή Νύχτα που πλησιάζει, ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου-Κορδελιού (ΕΜΣΕΚ) Σούλας Ιωάννης μίλησε στο SeLeo.gr τονίζοντας τις νέες προσθήκες αλλά και την περσινή χρονιά, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

1. Ποιοι ήταν οι κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν στην επιτυχία της περσινής Λευκής Νύχτας και τι αποκομίσατε από αυτήν την εμπειρία; 

Η Λευκή Νυχτά 2023 ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εάν αναφέρουμε μερικά νούμερα θα δούμε το πόσο επιτυχημένη ήταν. Για παράδειγμα είχαμε 35000 επισκέπτες, 35 happenings, 17 χορηγούς επικοινωνίας, πάνω από 15 σωματεία του Δήμου, 34 σημεία παράλληλων εκδηλώσεων και φυσικά πάνω από 120 καταστήματα που συμμετείχαν ενεργά στην Λευκή Νύχτα.

Στην επιτυχία της περσινής Λευκής Νύχτας συνέβαλαν η μελέτη, ο σχεδιασμός, η οργάνωση, η ομαδικότητα και η επιθυμία των καταστημάτων και των επαγγελματιών για ένα νέο δρώμενο το οποίο θα τόνωνε τη τοπική αγορά. Το σύνολο των καταστημάτων και των επαγγελματιών βρέθηκαν στο πλάι μας και έτσι καταφέραμε να υλοποίησουμε την 1η Λευκή Νύχτα στον Εύοσμο η οποία τείνει και να γίνει θεσμός. Εδώ να αναφέρουμε ότι ο Εύοσμος είναι η 2η μεγαλύτερη αγορά της Θεσσαλονίκης και σε συνδυασμό με το μικρό ηλικιακό μέσο όρο του δήμου μας συνετέλεσαν στην επιτυχία της περσυνής λευκής νύχτας.

2. Ποια ήταν τα σχόλια των επιχειρηματιών που συμμετείχαν στην περσινή Λευκή Νύχτα; 

Πρίν την Λευκή Νύχτα του 2023 και όταν ξεκινήσαμε τις επαφές με τους επαγγελματίες αντιμετωπίσαμε μία αμφισβήτηση τόσο για την υλοποίησή της όσο και την επιτυχία της. Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι ΟΛΟΙ όσοι συμμετείχαν, έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να πετύχει!

Μετά την ολοκλήρωση της Λευκής Νύχτας αυτό που αντιμετωπίσαμε ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Οι επαγγελματίες του Δήμου μας, μας εξέφραζαν έντονα την επιθυμία τους για την υλοποίηση της επόμενης. Να αναφέρω και εδώ μερικά στοιχεία που μας ήρθαν από τους επαγγελματίες:

Αύξηση του τζίρου των καταστημάτων (συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2022) έως και 50%, αύξηση πελατολογίου, αύξηση αναγνωρισιμότητας και μείωση αποθέματος (stock).

3. Ποιες είναι οι προσδοκίες του εμπορικού συλλόγου για τη φετινή εκδήλωση όσον αφορά τη συμμετοχή του κοινού και τα οφέλη για την τοπική αγορά;

Στην Λευκή Νύχτα 2024 σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε και από πέρυσι περιμένουμε περίπου 50000 επισκέπτες. Αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά!

Αναμένουμε ακόμη περισσότερη αύξηση του τζίρου των καταστημάτων και ο κόσμος που θα έρθει να περάσει καλά με όλα τα events και τα δρώμενα που διοργανώνουμε.

4. Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίσατε κατά την προετοιμασία της φετινής Λευκής Νύχτας και πώς τις ξεπεράσατε;

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος οι προκλήσεις και τα προβλήματα δεν ήταν και λίγα. Για να πεζοδρομήσεις έναν δρόμο έχει μία σειρά από επικοινωνίες και ενέργειες που πρέπει να γίνουν με πολλούς φορείς όπως η αστυνομία, ο δήμος, η τροχαία, ο ΟΑΣΘ και πολλοί ακόμη. Η ανταπόκριση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ήταν άμεση. Όλες οι συζητήσεις έγιναν από όλες τιςπλευρές με θετική διάθεση για την πραγματοποίηση και φέτος της Λευκής Νύχτας. Το οικονομικό είναι πάντα πρόκληση καθώς τα πιο πολλά δρώμενα γίνονται με πληρωμή. Ευτυχώς όμως το σύνολο των καταστημάτων μας στήριξαν και με την βοήθειά τους καταφέραμε να κάνουμε φέτος ακόμη περισσότερες δράσεις. Όσον αφορά την ασφάλεια έχουμε εξασφαλίσει 3 σημεία με απινιδωτές, 2 ανοιχτά φαρμακεία και διασώστες καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. Τέλος να αναφέρω ότι έχουμε εξασφαλίσει 9 ελεύθερα parking για τους επισκέπτες.

5. Ποιες καινοτομίες ή νέες δραστηριότητες μπορούμε να περιμένουμε στη φετινή Λευκή Νύχτα;

Φέτος έχουμε προσθέσει νέο stage με διάσημους DJ’s που θα κάνουν ένα πάρτυ το οποίο έρχεται για 1η φόρα σε τέτοια εκδήλωση. Έχουμε εξασφαλίσει ακόμη περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ δράσεις και events (98) τα οποία θα καλύψουν όλα τα «γούστα» του κοινού. Δράσεις για παιδιά, ανιματέρ, 3 photobooth, 360ο photobooths, δράσεις ανακύκλωσης και βιωσιμότητας, εκδηλώσεις για την τόνωση του αθλητισμού της γυμναστικής και χορού, show με αθόρυβα πυροτεχνήματα.

Πληροφορίες για την λευκή νύχτα: emsek.gr/lefkinyhta

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα