Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
Αρχικήseleo ΘέμαΣαρηγιάννης: Εφιαλτική πρόβλεψη για 120 νεκρούς την ημέρα τα Χριστούγεννα

Σαρηγιάννης: Εφιαλτική πρόβλεψη για 120 νεκρούς την ημέρα τα ΧριστούγενναΙδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι εκτιμήσεις για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού, καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφεται ρεκόρ νέων μολύνσεων με το ΕΣΥ να «ασφυκτιά».

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την αυξητική πορεία κρουσμάτων, με τον ίδιο πολύ ανησυχητικό ρυθμό για τουλάχιστον 7 με 8 μέρες, ενώ αύξηση θα συνεχίσουμε να έχουμε και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου».

Συνεχίζοντας σημείωσε πως ήταν 6.600 κρούσματα ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος των κρουσμάτων, και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα ανέβει περίπου στα 9.400. «Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μια μέρα με πάνω από 10.000 κρούσματα, με μεγαλύτερη αύξηση των αναγκών για διασωλήνωση, και δυστυχώς πιο γρήγορη αύξηση των θανάτων», είπε. Σε διασωληνώσεις, εξήγησε ο καθηγητής, μπορούμε να φτάσουμε γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου πάνω από 800 κρούσματα. «Θα έχουμε κορύφωση της τάξης των 120 νεκρών την ημέρα γύρω στα Χριστούγεννα», τόνισε.

 


Διαβάστε Ακόμα