Αρχική seleo Θέμα Πότε ανοίγουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Πότε ανοίγουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Σε εξέλιξη είναι η επιτροπή των ειδικών, προκειμένου να αποφασίσει αν θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση το άνοιγμα των καταστημάτων λιανεμπορίου και σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.
Σύμφωνα με το Έθνος, ο εισηγήσεις των ειδικών καθορίζουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης όσον αφορά την εξέλιξη του σταδιακού ανοίγματος της κοινωνίας και της οικονομίας. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση ζητεί από την επιτροπή να προχωρήσει άμεσα στην εισήγησή της για το αν οι συνθήκες επιτρέπουν το άνοιγμα του λιανεμπορίου και στις τρεις προαναφερθείσες περιοχές.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζουν πως στην περίπτωση που η επιτροπή κρίνει ότι το επιδημιολογικό φορτίο δεν επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων, τότε η απόφαση θα είναι σύμφωνη με αυτή των ειδικών. Αν η εισήγηση των ειδικών είναι αρνητική, τότε εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα στις τρεις περιοχές, έστω και με click away, στις 19 Απριλίου.

Το αίτημα της κυβέρνησης για άνοιγμα των καταστημάτων είχε προαναγγείλει, ουσιαστικά, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ1, δήλωσε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι από τη Δευτέρα να ανοίξουν τα καταστήματα και στις «κόκκινες περιοχές», τονίζοντας, όμως, ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα και τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι για αυτό τον λόγο αποφασίστηκαν οικονομικά εργαλεία για τη στήριξη των επιχειρήσεων, οι οποίες θα μείνουν κλειστές και τον Απρίλιο. Μέσα στην ημέρα αναμένεται και η γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca.

 

- Advertisement -

Must Read