Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠόσο πιθανή είναι η εξάπλωση νέου στελέχους από την Κίνα – Τι...

Πόσο πιθανή είναι η εξάπλωση νέου στελέχους από την Κίνα – Τι απαντούν Μαγιορκίνης, Σαρηγιάννης

- Advertisement -

Το ποσοστό εμβολιασμού στην Κίνα δεν είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, επομένως χρειάζεται το lockdown, εξηγούν στον ΣΚΑΪ οι καθηγητές Δημοσθένης Σαρηγιάννης και Γκίκας Μαγιορκίνης, απαντώντας στις ανησυχίες για την εξάπλωση ενός πιθανού νέου στελέχους του κοροναϊού.

Το κινέζικο εμβόλιο δεν έχει τόσο καλή αποτελεσματικότητα
Ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι στη Σανγκάη η ανοσία ίσως δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε και ίσως δεν έχουν επιτύχει τα επίπεδα εμβολιασμού που πρέπει στους ηλικιωμένους. Αντίστοιχα, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι γενικά δεν έχουν πολύ μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού και το κινέζικο εμβόλιο αποδείχτηκε ότι δεν είχε τόσο καλή αποτελεσματικότητα.

Ίσως βουλιάξει το σύστημα
Οι καθηγητές τόνισαν ότι είναι πολύ εύκολο να έχουν μεγάλη εξάπλωση.«Αν αφήσουμε ανεξέλεγκτη την πανδημία εκεί πέρα ίσως να βουλιάξει το σύστημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης.Αναφορικά με τις μεταλλάξεις είπαν ότι στην Κίνα επικρατούν, όπως και σε όλο τον κόσμο πλέον, η Όμικρον και η υποπαραλλαγή της, η Όμικρον 2.Τέλος, ο κ. Μαγιορκίνης σχετικά με το lockdown είπε ότι «θα δουν ότι δεν είναι εφικτό αυτό που θέλουν να πετύχουν».Ο κ. Σαρηγιάννης ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι οι ειδικοί στη χώρα μας δεν θεωρούν ότι θα υπάρξει μια νέα έξαρση, με βάση αυτό που συμβαίνει στην Κίνα.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα