Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠρος παράταση τα μέτρα για εστίαση και διασκέδαση για όλο τον Ιανουάριο

Προς παράταση τα μέτρα για εστίαση και διασκέδαση για όλο τον Ιανουάριο

- Advertisement -

Εβδομάδα αποφάσεων θα είναι η τρέχουσα για τη συνέχιση των μέτρων που ελήφθησαν ήδη πριν την Πρωτοχρονιά με αιχμή την εστίαση, τη διασκέδαση, αλλά και τα γήπεδα, μιας και θα συνεδριάσουν εκ νέου οι ειδικοί ως τα μέσα της εβδομάδας, προκειμένου να κάνουν τις σχετικές εισηγήσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader, το κεντρικό σενάριο επί τάπητος είναι το κοκτέιλ των μέτρων να συνεχιστεί ως έχει για όλο τον Ιανουάριο. Και αυτό γιατί ακόμα δεν έχει επέλθει η κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού και οι επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουν ακόμα σημαντική πίεση σε επίπεδο κρουσμάτων, αλλά και εισαγωγών στα εξωτερικά ιατρεία και τις απλές μονάδες covid των νοσοκομείων. Βεβαίως, με βάση τα μοντέλα, και τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε αρκετούς θανάτους, αλλά και αύξηση των διασωληνώσεων, καθώς εκτός της Όμικρον ένα μικρό μεν, αλλά σημαντικό μέρος των κρουσμάτων, είναι Δέλτα που επιφέρει βαρύτερη νόσηση σε αρκετές περιπτώσεις.

Η κυβέρνηση, όμως, μπορεί να παρατείνει το πακέτο των μέτρων, με την ελπίδα τον Φεβρουάριο να έχει διαφανεί μια πρώτη αποκλιμάκωση, ήδη, όμως, συζητά ορισμένες επιμέρους αλλαγές. Ένα ζήτημα που ίσως τεθεί, πάντως, είναι η προοπτική ελαφρώς μεγαλύτερης πληρότητας στα γήπεδα, με δεδομένο ότι πολλά ματς δεν έγιναν λόγω κρουσμάτων στις ομάδες ή λόγω επιλογής των ομάδων να παίξουν χωρίς φιλάθλους. Ένα ποσοστό που ακούγεται είναι το 20%, εν σχέσει με το σημερινό 10%. Ακόμα, κυβερνητικά στελέχη συζητούν για το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση, χωρίς να αρθεί ο περιορισμός για τους ορθίους και χωρίς να αλλάξει το ωράριο κλεισίματος της εστίασης τα μεσάνυχτα. Σε αυτή τη φάση και παρά τις εισηγήσεις ειδικών, η κυβέρνηση δεν μοιάζει να προκρίνει το ολικό «μπλόκο» σε ανεμβολίαστους πολίτες από τους εξωτερικούς χώρους εστίασης, καθώς ήδη «έσφιξε» και η πολιτική για τους εμβολιασμένους, με την καθιέρωση επτάμηνης διάρκειας του πιστοποιητικού εμβολιασμού από την 1η Φεβρουαρίου, αν κάποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να ωθήσει ακόμα 500.000 πολίτες που το δικαιούνται και δεν το έχουν πράξει να προγραμματίσουν εντός Ιανουαρίου τον αναμνηστικό εμβολιασμό.

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα