Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠου θα γίνουν rapid test την αυτή την εβδομάδα 3-6 Αυγούστου στη...

Που θα γίνουν rapid test την αυτή την εβδομάδα 3-6 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται και την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τρίτη έως την Παρασκευή 6 Αυγούστου, οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου. Συγκεκριμένα:

– Την Τρίτη 3 Αυγούστου θα γίνουν test στον Τρίλοφο, στο χώρο του ΚΑΠΗ

– Την Τετάρτη Αυγούστου στο Πλαγιάρι, επίσης στο χώρο του ΚΑΠΗ

– Την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν rapid test στο ΚΑΠΗ Θέρμης.

Οι ώρες διενέργειας των rapid test θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ μπορούν πλέον οι ενδιαφερόμενοι να δουν μέσω του gov.gr χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του taxis. Σε περίπτωση που το δείγμα είναι θετικό πραγματοποιείται τηλεφωνική επικοινωνία για επανέλεγχο εντός της ημέρας ενώ στους ανήλικους χορηγείται έγγραφη βεβαίωση.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ τα rapid tests ΣΕ ΠΕΖΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη
Με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την ασφάλεια του κοινού και υπό τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
Η πρωτοβουλία του δήμου γίνεται στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την ανάσχεση της πανδημίας και αφορά σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests). Προηγήθηκαν ήδη 111 έλεγχοι σε Πυλαία, Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι – Εξοχή και Πανόραμα, όπου προσήλθαν και εξετάσθηκαν μέχρι στιγμής περισσότεροι από 28.000 συμπολίτες μας.
Να σημειωθεί ότι τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν σε πεζή ανοιχτή δειγματοληψία.

Συγκεκριμένα τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν:
– Δευτέρα 2 Αυγούστου & Τρίτη 3 Αυγούστου στην Πυλαία, στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο, Πολυτεχνείου 20
– Τετάρτη 4 Αυγούστου στον Χορτιάτη, επί της οδού 2ας Σεπτεμβρίου 102, έμπροσθεν Κοινοτικού Καταστήματος Χορτιάτη
– Πέμπτη 5 Αυγούστου στο Πανόραμα, Βενιζέλου 12, έμπροσθεν ΚΑΠΗ Πανοράματος
– Παρασκευή 6 Αυγούστου στο Φίλυρο, έμπροσθεν κοινοτικού καταστήματος Φιλύρου

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 09.30 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι και όπως προαναφέρθηκε σε πολίτες που θα προσέρχονται πεζοί.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Θα τους ζητηθεί  αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ.


Δωρεάν rapid test Covid-19 για πεζούς στο Ωραιόκαστρο 4 και 6 Αυγούστου 2021

Νέους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 για πεζούς θα διενεργήσουν στο Ωραιόκαστρο κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ειδικότερα, τα rapid test θα γίνουν την Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 και την Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου «Ι. Καποδίστριας», στο χώρο όπου στεγάζεται το ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου (Β. Γεωργίου 23 και  Τραπεζούντος, Ωραιόκαστρο) και θα διενεργούν δωρεάν τεστ σε πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση.

Τα τεστ θα γίνονται από τις 09.30 έως τις 15.00.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, για την έκδοση πιστοποιητικού αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 παρακαλούνται οι πολίτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.gov.gr και να μεταβούν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα