Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
Αρχικήseleo ΘέμαΠεριβαλλοντική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη - Βυρσοδεψείο λειτουργούσε παράνομα (ΦΩΤΟ)

Περιβαλλοντική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη – Βυρσοδεψείο λειτουργούσε παράνομα (ΦΩΤΟ)Σχηματίσθηκε δικογραφία  σε βάρος δύο  61χρονων ανδρών, για αδικήματα που αφορούν στην παραβίαση της Νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος και στην παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε επιχείρηση βυρσοδεψίας σε περιοχή της Σίνδου.

Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς στην  επιχείρηση, με διαχειριστή και συνδιαχειριστή τους δύο 61χρονους, διαπιστώθηκε ότι η δραστηριότητα βυρσοδεψίας της εταιρείας, διεξαγόταν κανονικά, ενώ είχε εκδοθεί απόφαση προσωρινής παύσης λειτουργίας της και πρακτικό προσωρινής σφραγίσεως του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της, από την αρμόδια Αρχή.

Επιπλέον, από την αυτοψία περιμετρικά της δραστηριότητας, στα όμορα με αυτήν οικόπεδα και κοινόχρηστους χώρους, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν λιμνάζοντα υγρά απόβλητα με έντονη δυσοσμία, τα οποία εξέρχονταν από το εσωτερικό του κυρίως κτιρίου και τα οποία προέκυψε από τις σχετικές χημικές αναλύσεις ότι πρόκειται για βυρσοδεψικά απόβλητα.

Τέλος, από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν ως χρόνοι εκροής των υγρών αποβλήτων της παραγωγικής διαδικασίας προς το εξωτερικό περιβάλλον και τους γειτνιάζοντες με αυτήν υπαίθριους χώρους, από τα οποία προκαλούταν περιβαλλοντική ρύπανση, τα χρονικά διαστήματα: Ιούλιος έως Αύγουστος του 2019 και Αρχές Ιουνίου έως αρχές Σεπτεμβρίου 2020. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 


Διαβάστε Ακόμα