Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
Αρχικήseleo ΘέμαΠαπαθανάσης: Αργεί το άνοιγμα της εστίασης, αναμονή για χιονοδρομικά κέντρα

Παπαθανάσης: Αργεί το άνοιγμα της εστίασης, αναμονή για χιονοδρομικά κέντρα

Αργεί το άνοιγμα της εστίασης, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό. Την ίδια ώρα, περίπου οι μισές από τις 80.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση από τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ωστόσο τοποθετεί το άνοιγμα της εστίασης στο μέλλον.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον Τ/Σ Open είπε χαρακτηριστικά πως «η αγορά πήγε καλά την προηγούμενη εβδομάδα», αν και προέβη σε έκκληση για τήρηση των μέτρων ύστερα από τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους.

Αξίζει να αναφερθεί πως και σήμερα, Κυριακή, καταγράφηκαν εικόνες συνωστισμού στην Ερμού, αν και η κινητικότητα των πολιτών φαίνεται πως δε κινήθηκε στα χθεσινά επίπεδα.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα», τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας πως ευτυχώς «ο κόσμος φορούσε μάσκες και τηρούσε αποστάσεις».

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης σχετικά με την άρση μέτρων του lockdown, ξεκαθαρίζονττας, μεταξύ άλλων, πως το άνοιγμα της εστίασης θα καθυστερήσει:

«Η επιτροπή δεν έχει συζητήσει για την εστίαση. Αν δουν οι επιδημιολόγοι ότι μπορούν να βάλουν μέσα στη συζήτηση την εστίαση θα το κάνουμε. Η εστίαση θα παραμείνει για διάστημα ακόμα κλειστή».

Σε ότι αφορά στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, τόνισε ότι πρόθεση είναι να ανοίξουν, όπως ανακοινώθηκε και την Παρασκευή, ενώ σχετικά με το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων δήλωσε πως και εδώ χρειάζεται υπομονή:

«Γνωρίζουμε ότι μπορεί να χαθεί η σεζόν, αλλά δεν μπορούμε να πάμε μπροστά από την υγεία. Οι επιστήμονες είπαν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και μετά να συζητηθεί το θέμα αυτό αν κρίνουν ότι μπορούν»

«Κατανοούμε τους επαγγελματίες και τους στηρίζουμε με μέτρα. Κάνοντας στο τέλος τον απολογισμό όλοι θα τύχουν στήριξης. Στο τέλος θα υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος για να μην κλείσουν επιχειρήσεις», κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 
Διαβάστε Ακόμα