Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠέφτουν ταβάνια στα κεφάλια των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης

Πέφτουν ταβάνια στα κεφάλια των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης

Στα κεφάλια των μαθητών πέφτουν τα ταβάνια στο 3ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας την άθλια κατάσταση που βρίσκονται τα περισσότερα σχολικά κτίρια στο κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την πολύχρονη εγκατάλειψη από τις διοικήσεις των δήμων διαχρονικά και την πολιτική υποχρηματοδότησης.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί, την ώρα του μαθήματος, στην αίθουσα 26, όπου λειτουργεί τμήμα της πρώτης τάξης του Λυκείου. Αποκολλήθηκε και έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι σοβά από την οροφή. Από τύχη δεν τραυματίστηκε ο μαθητής που καθόταν στο τελευταίο θρανίο, καθώς έπεσε ακριβώς πίσω του.

Τρομοκρατημένοι οι μαθητές και η εκπαιδευτικός που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στην τάξη, απομακρύνθηκαν και βγήκαν έξω από το κτίριο.

Ενημερώθηκε απευθείας η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η οποία παρέπεμψε στο Δήμο. Αμέσως ενημερώθηκε η Αντιδημαρχία Παιδείας, η οποία με τη σειρά της παρέπεμψε στην Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων.

Η κατάσταση του κτιρίου όπου στεγάζονται το 3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Θεσσαλονίκης είναι γνωστή στη Διοίκηση του Δήμου και των υπηρεσιών του, καθώς την ανέδειξαν εδώ και μήνες οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων απαιτώντας να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να κάνουν μάθημα σε ασφαλές κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου πήγε στο σχολείο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όμως από τότε δεν έγινε καμία σχετική παρέμβαση.

Η μόνη παρέμβαση που έγινε το τελευταίο διάστημα ήταν οι εργασίες διαχωρισμού αιθουσών με γυψοσανίδες, για τη στέγαση των μαθητών του Διαπολιτισμικού Σχολείου που έμεινε άστεγο μετά από βεβιασμένη απόφαση της Διοίκησης του Δήμου να το απομακρύνει από το λυόμενο που στεγάζονταν, λόγω ακαταλληλότητας, επειδή παρήλθε ο επιτρεπτός χρόνος λειτουργίας του.

Μια συστέγαση που έχει ξεσηκώσει γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές που απαιτούν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, λένε όχι στις συστεγάσεις/συγχωνεύσεις που επιδεινώνουν τις εκπαιδευτικές διαδικασίες και απαιτούν την μίσθωση ή την εύρεση άλλου δημοτικού ή δημόσιου κτιρίου για τη στέγαση του Διαπολιτισμικού σχολείου, όπου όμως δεν θα λειτουργούν ήδη σχολεία.

Πηγή: 902.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα