Αρχική seleo Θέμα Ο κορωνοϊός μεταφέρεται στην επαρχία – Τι δείχνουν τα λύματα

Ο κορωνοϊός μεταφέρεται στην επαρχία – Τι δείχνουν τα λύματα

Μικτή εικόνα ως προς τη διασπορά του ιού παρουσιάζουν τα λύματα όπως ανέφερε ο Νίκος Θωμαΐδης.

«Υπάρχουν περιοχές, οι οποίες έχουν μια σταθεροποιητική τάση στην αύξηση του ιικού φορτίου, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα, που σημαίνει ότι η διασπορά είναι σταθερή στην κοινότητα, αλλά και περιοχές, στις οποίες έχουμε μια σημαντική αύξηση. Μάλιστα, στην Αλεξανδρούπολη και στα Χανιά έχουμε για 2η συνεχή εβδομάδα μεγάλη αύξηση, δηλαδή υπάρχει αυξημένη διασπορά», επισήμανε.

Εξήγησε πως η μικρή εικόνα σχετίζεται τόσο με τις μετακινήσεις από τις πόλεις στην επαρχία και με τη μη χρήση μάσκας, όσο και με τη μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα: «Το στέλεχος Δέλτα μας εκπλήσσει κάθε εβδομάδα για το πόσο γρήγορα μεταδίδεται. Σύμφωνα με έρευνες, μεταδίδεται 70 φορές πιο γρήγορα από το αρχικό στέλεχος. Γι’ αυτό ενώ περιμέναμε να επικρατήσει τον Σεπτέμβριο, ήδη έχει επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας».

Πρόσθεσε πως από την ανάλυση των λυμάτων προκύπτει ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται πλέον στις επαρχιακές πόλεις. Με βάση αυτή την εικόνα, ο αριθμός των κρουσμάτων θα κινηθεί και τις επόμενες μέρες στα 3.500 κρούσματα, ενώ τον Αύγουστο τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν και τα 4.500.

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

Must Read

- Advertisement -S-