Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜεσίστιες αύριο οι σημαίες στο ΑΠΘ στην μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής...

Μεσίστιες αύριο οι σημαίες στο ΑΠΘ στην μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη

Με ενός λεπτού σιγή στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και μεσίστιες τις σημαίες των κτιρίων θα λειτουργήσει αύριο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση των οι πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ η 28η Φεβρουαρίου αποτελεί υπόμνηση της ευθύνης την οποία έχουν οι αρμόδιες αρχές να αποδώσουν την πρέπουσα δικαιοσύνη και του δικού τους  χρέους να τιμούν την μνήμη των ψυχών που χάθηκαν.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά πως το ΑΠΘ πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής αίματος, καθώς πολλοί από τους νεκρούς, ήταν φοιτητές και φοιτήτριες στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικά σε αυτή αναφέρεται ότι “Η απουσία τους από τα αμφιθέατρα, οι κενές καρέκλες στη βιβλιοθήκη, οι φωτογραφίες της ορκωμοσίας που δεν πρόλαβαν, θα βαραίνουν για πάντα τη συλλογική μας συνείδηση”.

Αναλυτικότερα η ολόκληρη η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ:

“Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, 57 συνάνθρωποί μας, οι οικογένειες, συγγενείς και φίλοι τους, συναντήθηκαν με το παράλογο στη κοιλάδα των Τεμπών. Δεκάδες ακόμη υπέστησαν τραύματα στο σώμα και την ψυχή που παραμένουν ανεπούλωτα. Έναν χρόνο μετά, οι βουβές εικόνες της σύγκρουσης και της λάμψης, τα συντρίμμια που κατέκλυσαν τις οθόνες μας κι οι αφηγήσεις όσων επέζησαν συγγράφουν μία από τις μελανότερες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας που κλόνισε την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς της χώρας. Η ημέρα αυτή συνιστά υπόμνηση της ευθύνης των αρμοδίων αρχών να αποδώσουν την πρέπουσα δικαιοσύνη και του δικού μας χρέους να τιμούμε τη μνήμη των ψυχών που χάθηκαν.

Ήταν παιδιά, αδέρφια και γονείς, ήταν φίλοι και σύντροφοι. Το ΑΠΘ πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής αίματος. Πολλοί και πολλές από αυτούς, ήταν φοιτητές και φοιτήτριες της Θεσσαλονίκης και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η απουσία τους από τα αμφιθέατρα, οι κενές καρέκλες στη βιβλιοθήκη, οι φωτογραφίες της ορκωμοσίας που δεν πρόλαβαν, θα βαραίνουν για πάντα τη συλλογική μας συνείδηση.

Ως γονείς και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ως συνάδελφοι και πολίτες, συναισθανόμαστε βαθιά τον πόνο των γονιών και των οικείων των θυμάτων αυτής της τραγωδίας και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους. Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στο Ίδρυμα και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στις εκπαιδευτικές διαδικασίες στη μνήμη των θυμάτων.

Δεν θα ξεχάσουμε κανέναν τους”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα