Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚύπελλο ποδοσφαίρου: Προκρίθηκε στους «16» ο Αστέρας Τρίπολης, 1-0 την Καβάλα στην...

Κύπελλο ποδοσφαίρου: Προκρίθηκε στους «16» ο Αστέρας Τρίπολης, 1-0 την Καβάλα στην παράταση

Η πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου ήταν το μόνο ζητούμενο για τον Αστέρα Aktor στην Καβάλα και παρότι «καρδιοχτύπησε» από τους «αργοναύτες» που είχαν σε εξαιρετική ημέρα τον γκολκίπερ τους Αστρά που «μέτρησε» 10 επεμβάσεις (οι φιλοξενούμενοι είχαν αθροιστικά 24 τελικές), πήρε τελικά το σχετικό «εισιτήριο» στην παράταση, όπου και επικράτησε 1-0 χάρις σε γκολ του Τζίμα. Ετσι στην επόμενη φάση και με φόντο τα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη Ζάκυνθο.

Χαρακτηριστικό των «θέλω» των Αρκάδων ήταν πως στην 11άδα του Γιάννη Δουβίκα βρίσκονταν βασικοί παίκτες και πιο συγκεκριμένα ξεκίνησε με 4-2-3-1, όπου ο Τσιντώτας ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Αλβαρες, Ντελί, Τριανταφυλλόπουλος, Γκαρθία στην άμυνα, οι Μούμο, Τζανδάρης στον άξονα και οι Κρέσπι, Παλάσιος, Καλτσάς πίσω από τον φορ Μακέντα.

Καλύτερη η Καβάλα, χωρίς ιδέες ο Αστέρας
Οι γηπεδούχοι με το 3-5-2 τους που επέλεξε ο Καραμπετάκης, μπλόκαραν τους κιτρινομπλέ, οι οποίοι είχαν την κατοχή, έφταναν έξω από την περιοχή αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η μεγάλη φάση τους ήρθε στο 33′ με τον Τσαμούρη να πιέζει τον Μακέντα και να μην τον αφήνει να πλασάρει όπως θα ήθελε απέναντι από τον Αστρά, ο οποίος εν τέλει μπλόκαρε τη μπάλα.

Από την άλλη, η Καβάλα βγήκε στο 13′ στην κόντρα με τον Παπαδόπουλο αλλά ο Ντελί έδιωξε σε κόρνερ πριν γίνουν χειρότερα τα πράγματα, ενώ στο 31′, ο Παπαδόπουλος έφυγε στην πλάτη του Τριανταφυλλόπουλου, πάτησε περιοχή, έκανε το γύρισμα αλλά ο Ντελί πρόλαβε να απομακρύνει την μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Εμπούκα.

Η μεγάλη στιγμή των γηπεδούχων, σημειώθηκε στο 39′, όταν ο Εμπούκε έβγαλε φάτσα με το τέρμα τον Παπαδόπουλο, ο οποίος πλάσαρε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Μπαρτόλο, Γκος έδωσαν ώθηση, έχασε πέναλτι ο Κρέσπι

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Μπαρτόλο να παίρνει τη θέση του Παλάσιος. Ο Αργεντινός έδωσε ώθηση στην ομάδα του και μάλιστα στο 52′ έδωσε στον Καλτσά ο οποίος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη φάση. Στο 56′ μπήκε στο ματς ο Γκος αντί του Τζανδάρη, με τον Β. Ιρλανδό να παίρνει στο 62′ το πέναλτι από τον Γκέκα. Ωστόσο, η εκτέλεση του Κρέσπι ήταν κακή, δίνοντας τη δυνατότητα στον 27χρονο πορτιέρε των «αργοναυτών» να μπλοκάρει τη μπάλα.

Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, είχαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 1-0 στο 66′ όταν ο Ντελί δεν απομάκρυνε καλά, η μπάλα στρώθηκε στον Γκέκα ο οποίος πλάσαρε στη γωνιά χωρίς δύναμη με τον Τσιντώτα να πέφτει και να μαζεύει τη μπάλα. Το γκολ δεν ερχόταν για τους κιτρινομπλέ, οι οποίοι πίεζαν χωρίς να δημιουργούν μεγάλες φάσεις στο ματς.

Στο 85′ ο Μπαρτόλο εκτέλεσε το κόρνερ κι ο Ντελί από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να βρει στόχο, ενώ μάλιστα διαμαρτυρήθηκε πως η μπάλα βγήκε κόρνερ από τον Ίτσο.

Στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας ο Καλτάς έπιασε ένα πολύ καλό σουτ, όμως Αστράς πετάχτηκε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στις τελευταίες της στιγμές ο Τζίμας, μπήκε από τα δεξιά έπιασε και το σουτ, το οποίο έπεσε και μπλόκαρε εύκολα ο Αστράς. Ετσι το 0-0 παρέμεινε και το ζευγάρι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στα πρώτα λεπτά του έξτρα χρόνου οι Αρκάδες βρήκαν ορισμένα σουτ που όμως δεν τους απέφεραν κάτι, αν και εκείνο του Γκος στο 100’ όπου ο Τριανταφυλλόπουλος βρήκε την μπάλα, της άλλαξε πορεία και πέρασε εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων λογίζεται ως «καθαρή» ευκαιρία. Στο 102’ ο Αστράς είπε «όχι» και στον Τζίμα στο κοντινό του πλασέ και ο αγώνας κυλούσε στο μισό της Καβάλας, όπως και στον Μακέντα λίγο αργότερα (104’) που με απευθείας εκτέλεση φάουλ θέλησε να του βάλει «δύσκολα».

Ο Τζίμας «έδωσε» τη λύση στο 115’

Στο δεύτερο μισό του έξτρα χρόνου οι γηπεδούχοι επεδίωξαν να «παγώσουν» τον ρυθμό, με φόντο τη διαδικασία των πέναλτι. Ο Ιταλός στράικερ των Αρκάδων απείλησε χωρίς επιτυχία στο 112’ και τελικά το «χρυσό» γκολ για τους φιλοξενούμενους σημείωσε ο Τζίμας στο 114’, όταν και πλάσαρε στην κίνηση μετά από σέντρα του Καλτσά.

Στο 119’ο Μπαρτόλο με απευθείας εκτέλεση φάουλ «φλέρταρε» με το 2-0 (σ.σ. το έβγαλε ο Αστράς με τη βοήθεια του δοκαριού του), ενώ στην τελευταία φάση και της παράτασης όλοι οι γηπεδούχοι ανέβηκαν σε στατικό, όμως δεν κατάφεραν να στείλουν την… υπόθεση πρόκριση στη «ρώσικη ρουλέτα».

Τα ζευγάρια στη φάση των «16»

1η αγωνιστική: 29 – 31 Οκτωβρίου 2024 2η αγωνιστική: 3 – 5 Δεκεμβρίου 2024
Ζάκυνθος – Αστέρας AKTOR
ΟΦΗ – Βόλος
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός
Αιγάλεω – ΠΑΟΚ
Κηφισιά – Παναχαϊκή
Athens Kallithea – Ολυμπιακός
ΑΕΚ – Άρης
Πανσερραϊκός – Πανιώνιος

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα