Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη - Εργασίες κατασκευής αγωγών αποχέτευσης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη – Εργασίες κατασκευής αγωγών αποχέτευσης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Δήμο Πυλαίας, Χορτιάτη λόγω της συνέχισης της κατασκευής του έργου σύνδεσης της “αποχέτευσης των οικισμών ΧΟΡΤΙΑΤΗ και Ασβεστοχορίου”, με την ΕΥΑΘ.

Οι εργασίες κατασκευής υπόγειων αγωγών αποχέτευσης βαρυτικού και καταθλιπτικού δικτύου, θα συνεχισθούν σήμερα  επί της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης-Πεύκων-Ασβεστοχωρίου-Εξοχής-Χορτιάτη και θα γίνονται τμηματικά και ανά φάση μήκους 500μ περίπου.

Κατά την έναρξη του έργου θα αποκλειστεί το τμήμα της οδού Δημοκρατίας στον οικισμό Ασβεστοχωρίου, από την συμβολή της με την οδό Μακεδονομάχων έως τη συμβολή της με την οδό 25ης Μαρτίου.

ΣΤΟ Ασβεστοχώρι, καθόσον θα διαρκούν οι εργασίες επί της εν λόγω επαρχιακής οδού εκτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στο μήκος του τμήματος όπου πραγματοποιούνται εργασίες, εκτός από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και τα οχήματα ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα κτλ).

Οι οδηγοί από και προς το Νοσοκομείο Παπανικολάου, τους οικισμούς Ασβεστοχωρίου, Εξοχής και Χορτιάτη, θα εξυπηρετούνται κυρίως μέσω της Επαρχιακής οδού Χορτιάτη – Πανοράματος – Πυλαίας και εναλλακτικά για επιβατικά οχήματα μέσω της δασικής οδού του Φιλιππείου, στις οποίες έχουν ήδη τοποθετηθεί πληροφοριακές πινακίδες για την ενημέρωση τους. Πινακίδες ενημέρωσης των οδηγών για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, έχουν τοποθετηθεί επίσης και στους κόμβους Νεαπόλεως, Επταπυργίου και Πυλαίας της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης.

Την τεράστια σημασία  που με την ολοκλήρωσή του θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά αλλά και ποιοτικά όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Χορτιάτη τόνισε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης απευθύνοντας έκκληση προς τους κατοίκους και τους οδηγούς που διέρχονται καθημερινά από τα σημεία που πραγματοποιούνται εργασίες να κάνουν υπομονή και να δείξουν κατανόηση, υπενθυμίζοντας ότι η ταλαιπωρία ενός τόσο σημαντικού έργου είναι προσωρινή, τα έργα όμως παντοτινά και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ (5) ΦΑΣΕΩΝ συνολικού μήκους 2,2 χλμ, σύμφωνα με την 58803/26-4-21 αποφ. ΔΙΠΕΧΩΣ (ΦΕΚ-1886Β’/11-5-21), που αφορούν τον οικισμό Ασβεστοχωρίου, με αφετηρία την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου αφορούν το τμήμα της εν λόγω επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής – Χορτιάτη από την είσοδο του οικισμού Ασβεστοχωρίου από τα Πεύκα έως την έξοδο του προς την Εξοχή.
Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη με τακτικές ανακοινώσεις του στον Τύπο θα ενημερώνει ΕΓΚΑΙΡΑ τους οδηγούς και τους κατοίκους της περιοχής για την εξέλιξη των εργασιών σε κάθε φάση του έργου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα