Αρχική seleo Θέμα Κρίσιμη μέρα για τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο

Κρίσιμη μέρα για τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο

Σήμερα το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των ειδικών, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη, ώστε να δώσουν ή όχι, το «πράσινο φως» για το άνοιγμα στις τρεις πόλεις που εξαιρέθηκαν.

Είναι δεδομένο ότι το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα είναι μεγάλο, όπως σημαντική είναι και η πίεση στα νοσοκομεία, κάτι που αποδείχθηκε με την ανακοίνωση των σκληρών αριθμών της πανδημίας από τον ΕΟΔΥ.

Οι έμποροι, ωστόσο, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη πιέζουν και ζητούν το άνοιγμα των καταστημάτων τους, όπως και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, τονίζοντας ότι δίνουν αγώνα επιβίωσης και πλέον έχουν εξαντλήσει τις δυνάμεις τους. Παράλληλα, γίνεται συζήτηση για την πλήρη συζήτηση των διαδημοτικών μετακινήσεων, καθώς και των μετακινήσεων από νομό σε νομό, ενόψει και του Πάσχα.

Επιστολή εμπόρων Θεσσαλονίκης στην επιτροπή Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Ανοικτή επιστολή προς την επιτροπή λοιμωξιολόγων έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με την οποία ζητείται να συνυπολογιστεί η οικονομική καταστροφή και οι συνέπειες που υφίσταται το ελληνικό εμπόριο από το συνεχόμενο κλείσιμο της αγοράς, με την ελπίδα οι επόμενες αποφάσεις να οδηγήσουν στην έξοδο της χώρας από την πανδημία και να δώσουν το σύνθημα για την πραγματική οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο ΕΣΘ αναφέρει:

“Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

Αναγνωρίζοντας πλήρως το δύσκολο έργο που σας έχουν αναθέσει, το βάρος της ευθύνης και την αγωνία σας να προστατεύσετε την κοινωνία από μια πρωτόγνωρη για εμάς πανδημία, σας ευχαριστούμε για την εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια που κάνετε όλο αυτό το διάστημα.

Είμαστε μαζί σας με σύνθημα “ΠΡΩΤΑ Η ΥΓΕΙΑ”, όμως θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε, για να βοηθήσουμε μόνο τη σκέψη σας, στις πραγματικά δύσκολες αποφάσεις που λαμβάνετε έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στις επιστημονικές γνώσεις και την κρίση σας, ότι όπως ήδη γνωρίζετε:

– Δεν υπάρχουν ιχνηλατημένα κρούσματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για τον λόγο ότι στα καταστήματά μας ο ιδιοκτήτης είναι παρών και τηρεί κατά γράμμα τα μέτρα που υποδεικνύονται, προστατεύοντας τον εαυτό του, τους υπαλλήλους του και φυσικά τους πελάτες του.

– Τα καταστήματα του δικού μας μεγέθους εξυπηρετούν περίπου 5 έως 10 πελάτες ημερησίως κατά μέσο όρο.

– Στη Θεσσαλονίκη το λιανεμπόριο παραμένει κλειστό στους τελευταίους 5 μήνες και συνεχόμενα τις τελευταίες 70 μέρες, ωστόσο το ιικό φορτίο αυξήθηκε. Αποτέλεσμα της αύξησης ήταν η ανατροπή της απόφασης ανοίγματος του λιανεμπορίου στην πόλη μας.

Όλο το διάστημα των πέντε κουραστικών μηνών για τον κόσμο, στα λεωφορεία υπάρχει συνωστισμός, στους δρόμους το ίδιο, στην παραλία το ίδιο. Το λιανεμπόριο κλειστό. Ο ιός όμως συνεχίζει να καλπάζει.

Σεβόμενοι πάντα τους θανάτους από τον ιό, τους ασθενείς που πραγματικά αγωνιούν και παλεύουν για την επιβίωσή τους και προσπαθώντας να προφυλάξουμε τις οικογένειές μας αλλά και να βρούμε τρόπο να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις μας, προσπαθούμε να καταλάβουμε τι φταίει.

Φταίει η κινητικότητα στα λεωφορεία;

Φταίει η κινητικότητα στους δρόμους;

Φταίει το λιανεμπόριο που ήταν κλειστό 5 μήνες και συνεχόμενα τις τελευταίες 70 ημέρες, με μηδενική συμμετοχή στην αύξηση των κρουσμάτων και 1 άτομο ανά 25 τ.μ. εντός του καταστήματος (το 10ήμερο που ήταν ανοικτό;).

Ό,τι και να φταίει, δυστυχώς το αποτέλεσμα για εμάς είναι το ίδιο “ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ” και για πολλούς από εμάς το τέλος της εμπορικής μας δραστηριότητας με όλα τα συνεπακόλουθα. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ.

ΤΕΛΟΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΙΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΧΙ;

Όντας σίγουροι ότι στο ζύγι του βάρους του ιικού φορτίου θα συνυπολογίσετε την οικονομική καταστροφή του εμπορίου της πόλης μας και όχι μόνο, χωρίς να θέλουμε να επηρεάσουμε την κρίση σας, ευχόμαστε οι επόμενες αποφάσεις σας να εμπεριέχουν αυτά τα χαρακτηριστικά που οδηγούν στην έξοδο της χώρας από την πανδημία, που θα δώσουν το σύνθημα για την πραγματική οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Σας ευχόμαστε Καλή Δύναμη στο έργο σας.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

- Advertisement -

Must Read