Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚαταγγελίες Τσαβλή για Ζέρβα: ''Είχε στους στόχους του να με απομακρύνει'' (Ηχητικό)

Καταγγελίες Τσαβλή για Ζέρβα: ”Είχε στους στόχους του να με απομακρύνει” (Ηχητικό)

Για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς κλήθηκε να μιλήσει σήμερα ο Δρόσος Τσαβλής που διεγράφη από την παράταξη Ζέρβα στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής, ο οποίος διεγράφη από τη διοικούσα παράταξη του δήμου, έπειτα από τις παρατυπίες με εμβολιασμούς που ερευνά ο Εισαγγελέας,  τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δεν διέπραξε κάτι παράνομο.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσαβλής, ανέφερε ότι βρισκόταν στο ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμονας» με την ειδικότητά του ως πνευμονολόγος σε περίπτωση που υπήρχε πρόβλημα με κάποιους από τους εμβολιαζόμενους. Ο ίδιος δεν εμβολιάστηκε ωστόσο εμβολιάστηκαν εκτός σειράς συγγενικά του πρόσωπα. Αυτό έγινε καθώς περίσσεψαν εμβόλια και επειδή ο ΕΟΔΥ δεν είχε εφεδρική λίστα καθώς πρόκειται για κινητή μονάδα, κλήθηκαν οι γιατροί που βρίσκονταν στο ίδρυμα να βρουν άτομα να εμβολιαστούν αλλιώς τα εμβόλια που περίσσεψαν θα πετάγονταν. «Μας είπαν θα καταστραφούν τα εμβόλια αν δεν γίνουν. Ήμασταν έξι γιατροί και αμοληθήκαμε να βρούμε άτομα. Κάλεσαν και εκείνοι συγγενικά τους πρόσωπα. Αφού προσπαθήσαμε πρώτα σε υγειονομικούς» είπε.

Αιχμές για Κ.Ζέρβα.

«Θεωρώ ότι το πρόβλημα με τον δήμαρχο έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Είχε στους στόχους του να με απομακρύνει από την ομάδα. Ήταν δυσαρεστημένος απ’ ότι καταλαβαίνω από τον τρόπο που διαχειριζόμουν το δημοτικό συμβούλιο. Ακούγονται και άλλα που θεωρώ δευτερεύοντα όπως η προβολή που πήρα λόγω της πανδημίας και κάπως έπρεπε αυτό να σταματήσει. Με απομάκρυνε από την ομάδα με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς να με ακούσει, δεν με περίμενε να γυρίσω από την Αθήνα να του τα πω, να του εξηγήσω ότι δεν με έχει καλέσει κανένας εισαγγελέας δεν εκκρεμεί τίποτα εις βάρος μου, δεν υπάρχει το όνομά μου σε καμία λίστα» τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Θεωρώ ότι αυτά τα δύο οδήγησαν τον δήμαρχο πολύ βιαστικά να με απομακρύνει. Του το είπα χθες στην δημοτική ομάδα και του είπα όταν βγει το πόρισμα και μας δικαιώνει όλους τους υγειονομικούς, τότε θα ζητήσω δημοσίως την συγγνώμη την δικιά του και των συναδέλφων στην δημοτική ομάδα που τόσο γρήγορα, χωρίς στοιχεία με απομάκρυναν» πρόσθεσε.

Να σημειωθεί πως, η  διαγραφή του Δρόσου Τσαβλή από τη διοικούσα παράταξη αποφασίστηκε το πρωί της Κυριακής στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης που συγκάλεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Η συνεδρίαση έγινε έπειτα από την άρνηση του κ.Τσαβλή να παραιτηθεί από την προεδρία του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και μετά την υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας για εμβολιασμούς εκτός λίστας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για μια οδυνηρή διαδικασία και ζήτησε εκ νέου από τον κ.Τσαβλή, που συμμετείχε στη σύσκεψη, να παραιτηθεί με τον δεύτερο να αρνείται για μία ακόμη φορά. Μετά από ψηφοφορία, αποφασίστηκε ομόφωνα να διαγραφεί ο κ.Τσαβλής, με τον ίδιο να ψηφίζει λευκό.

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα