Αρχική seleo Θέμα ''Καμπανάκι'' Βατόπουλου για βόρεια Ελλάδα: Μικρότερα τα ποσοστά των εμβολιασμών

”Καμπανάκι” Βατόπουλου για βόρεια Ελλάδα: Μικρότερα τα ποσοστά των εμβολιασμών

Καμπανάκι για την πορεία του κορωνοϊού στην Βόρεια Ελλάδα «έκρουσε» καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως υπάρχει θέμα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος υποστήριξε ότι τα ποσοστά των εμβολιασμών είναι μικρότερα και η επιδημιολογική εικόνα διαφέρει, αφού καταγράφονται περισσότερα κρούσματα.
«Δεν είναι κάποια έκπληξη αυτό που συμβαίνει, όπως έχουμε πει η πανδημία εξελίσσεται σε κύματα» είπε ο κ.Βατόπουλος εξηγώντας πως άλλοτε παρατηρούμε τα κρούσματα να αυξάνονται και άλλοτε να μειώνονται. «Το στοίχημα είναι το επόμενο κύμα να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο» τόνισε προσθέτοντας πως ακόμη δεν έχουμε δει τις περσινές αυξήσεις.

Παρακολουθούμε τα σχολεία

Παράλληλα, εκτίμησε πως δεδομένου ότι τα σχολεία έχουν ανοίξει μόλις εδώ και 2 εβδομάδες «δεν είμαστε ακόμη σε θέση να κρίνουμε την μεγαλύτερη εικόνα όσον αφορά την πορεία του κορωνοϊού στην σχολική κοινότητα».
«Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά» τόνισε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως αναμφισβήτητα το να είναι ελεγχόμενη η επιδημιολογική εικόνα εντός των σχολικών τάξεων αποτελεί ένα στοίχημα και θα απασχολεί τους ειδικούς, ειδικά το επόμενο διάστημα όποτε και ο καιρός θα κρυώσει. «Δεν μπορώ να πω εάν θα γίνουν παρελάσεις ή όχι θα το δούμε αυτό, νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί» είπε.

Πείθονται οι πολίτες για τα εμβόλια

Όσον αφορά την διενέργεια εμβολιασμών, ο καθηγητής Μικροβιολογίας εκτίμησε πως υπάρχει περιθώρια αυτοί να αυξηθούν, με τον κόσμο να πείθεται περαιτέρω επ’ αυτού.
«Η αίσθηση μου είναι ότι σιγά-σιγά πείθεται. Κάτι η ταλαιπωρία με τα rapid test και τις απαγορεύσεις, κάτι το γεγονός ότι οι εμβολιασθέντες δεν παθαίνουν τίποτα, κάτι ότι πλέον έχουν γίνει δισεκατομμύρια εμβολιασμοί ανά τον πλανήτη χωρίς πρόβλημα, νομίζω ότι ο κόσμος σιγά- σιγά ξεθαρεύει» είπε ο κ.Βατόπουλος.

Χορηγοί Επικοινωνίας

Must Read

- Advertisement -S-