Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
Αρχικήseleo Θέμα«Καμπανάκι» από Σαρηγιάννη για τα κρούσματα: Θα φτάσουν τα 5.000 μέσα στον...

«Καμπανάκι» από Σαρηγιάννη για τα κρούσματα: Θα φτάσουν τα 5.000 μέσα στον Νοέμβριο αν δεν λάβουμε μέτρα

αμπανάκι κινδύνου για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας έκρουσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μέσα στον επόμενο μήνα τα ημερήσια κρούσματα θα ανέλθουν στα 5.000 εάν δεν ληφθούν νέα μέτρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως πρέπει οι νέοι να εμβολιαστούν γρήγορα και επεσήμανε, επίσης, πως και οι γονείς πρέπει να πάνε τα παιδιά τους να εμβολιαστούν.

«Ακόμα η πανδημία κινείται. Πρέπει να δράσουμε όπως μπορούμε», ξεκαθάρισε, ενώ ανέφερε ότι αναμένεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, με τα μέτρα που ισχύουν τώρα. «Μέσα στο Νοέμβριο θα φτάσουμε 5.000 κρούσματα την ημέρα, αν δεν πάρουμε νέα μέτρα», τόνισε ο καθηγητής. Ωστόσο, εκτίμησε ότι τα νούμερα αυτά δεν θα ισχύσουν, γιατί στο ενδιάμεσο θα ληφθούν μέτρα.

Στην περίπτωση, όμως, που αυξηθούν τόσο πολύ τα κρούσματα θα δούμε μεγαλύτερη πίεση στις ΜΕΘ και περισσότερους θανάτους, γι’ αυτό «πρέπει να το προλάβουμε». Ο καθηγητής είπε πως από 25 Οκτωβρίου θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια αυξητική πορεία. Τέλος, πρότεινε να αυξηθούν τα τεστ που διενεργούνται από τον ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να μπορούν να σταματούν νωρίτερα τις εστίες διασποράς του ιού.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter
Διαβάστε Ακόμα