Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022
Αρχικήseleo ΘέμαΚίνηση Πολιτών: Να μεταφερθεί η ΔΕΘ στα δυτικά της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κίνηση Πολιτών: Να μεταφερθεί η ΔΕΘ στα δυτικά της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα τα μέλη της Κίνησης Πολιτών για μια Βιώσιμη Θεσσαλονίκη, επισήμαναν ότι το σχέδιο που προτείνουν, για μεταφορά της ΔΕΘ στα δυτικά της πόλης, είναι οικονομικά εφικτό και θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για την πόλη, όσο και για τον εκθεσιακό της φορέα.

Ο πρώην βουλευτής και υπουργός επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μαγκριώτης,τόνισε πως η ΔΕΘ πρέπει να μετατραπεί σε μητροπολιτικο πάρκο και να ενσωματωσει πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και ελαφρές εκθεσιακές δραστηριότητες μέσα από την ανακατασκευή των κτηρίων που έχουν ιστορικό και αρχιτεκτονικο χαρακτήρα.

Όπως και οι βαριές εκθέσεις να μεταφερθούν δυτικά στο οικόπεδο των 1.000 μέτρων δίπλα στο ΤΕΙ και στους οδικούς άξονες που είναι του Δημοσίου.

«Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ανάσες και όχι μπετόν» δήλωσε ο πανεπιστημιακός Γρηγόρης Ζαρωτιάδης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν προϋποθέσεις να υιοθετηθεί η πρότασή μας, για να μετατραπεί ο χώρος της ΔΕΘ σε μητροπολιτικό πάρκο, που το έχει ανάγκη η πόλη και ήδη συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και πολλών φορέων και κομμάτων».

Ο πολεοδόμος χωροτάκτης, Στράτος Μάνος, ανέφερε ότι η μεταφορά της ΔΕΘ στη Δυτική Θεσσαλονίκη θα έχει τριπλό όφελος. Θα βελτιώσει ποιότητα ζωής στην πόλη με τη δημιουργία ενός πνεύμονα πρασίνου,  θα προσφέρει αναπτυξιακή υποδομή στη Δυτική Θεσσαλονίκη και θα δημιουργήσει χωρικούς όρους βιωσιμότητας σε βάθος 50ετιας στη ΔΕΘ.

 

χορηγός επικοινωνίας

 

Διαβαστε Ακομα