Αρχική seleo Θέμα Θεσσαλονίκη: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τη Μεγάλη Εβδομάδα - Τι προτείνει...

Θεσσαλονίκη: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τη Μεγάλη Εβδομάδα – Τι προτείνει ο εμπορικός σύλλογος

Το άνοιγμα της αγοράς χωρίς ραντεβού ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση του και παράλληλα, παρουσιάζει το ωράριο των καταστημάτων τις γιορτές.

«Για τον τρόπο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την Μεγάλη Εβδομάδα πιέζουμε για νέα απόφαση από τους αρμόδιους Υπουργούς», αναφέρει ο  Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι, «θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση θα σεβαστεί το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για άνοιγμα της αγοράς, χωρίς ραντεβού και θα αντιληφθεί την ανάγκη να λειτουργήσει επιτέλους το λιανεμπόριο κανονικά», αναφέρουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Με βάση την υπ΄αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 24489 Υπουργική Απόφαση, η Κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της λειτουργίας της αγοράς της Θεσσαλονίκης με τη μέθοδο του click away, έως και τη M. Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00, παρόλο που πάγια θέση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (από τον Νοέμβριο του 2020) είναι ότι η μέθοδος click away είναι απόλυτα αναποτελεσματική για το εμπόριο.Για τον τρόπο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την Μεγάλη Εβδομάδα πιέζουμε για νέα απόφαση από τους αρμόδιους Υπουργούς. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση θα σεβαστεί το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για άνοιγμα της αγοράς, χωρίς ραντεβού και θα αντιληφθεί την ανάγκη να λειτουργήσει επιτέλους το λιανεμπόριο κανονικά, καθώς έχει αποδειχτεί μέχρι τώρα, ότι δεν αποτελεί απειλή για την εξάπλωση της πανδημίας.Ωστόσο, επειδή οι εμπορικές επιχειρήσεις πρέπει να κάνουν τον προγραμματισμό τους, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει το κάτωθι Πασχαλινό ωράριο, με το δεδομένο της λειτουργίας της αγοράς της πόλης μας.

image001.jpg

- Advertisement -

Must Read