Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε ο 12ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε ο 12ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος

Με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων δρομέων από 56 χώρες και 5 ηπείρους ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (19/10) ο 12ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης.

Αγώνας που φέτος, για πρώτη φορά, «μετακόμισε» από την κεντρική, στη δυτική πλευρά της πόλης και εκτός από τη βασική διαδρομή των 21,1 χλμ., περιελάβανε, ακόμη, Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ., Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και τον Δρόμο Ενός Μιλίου – Family Mile.

Πρώτος στον Ημιμαραθώνιο τερμάτισε ο Γιώργος Παπαϊωάννου (1:11:37), δεύτερος ο Δήμος Μαγγίνας (1:13:47) και τρίτος ο Γιάννης Σκρέκας (1:14:02).

Στις γυναίκες την πρωτιά κατέκτησε η Αναστασία Μαρινάκου (1:17:07). Δεύτερη τερμάτισε η Ντενίζ Δημάκη (1:21:59) και τρίτη η Στέλλα Αλεξανδρίδου (1:24:34).

Με την ολοκλήρωση των διαδρομών ακολούθησε συναυλία του συγκροτήματος Onirama, με δωρεάν είσοδο, στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελόκηπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και οι διαδρομές των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος φέρουν την επίσημη πιστοποίηση World Athletics. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων με τη θεσμική συνεργασία των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά, με τη θεσμική υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρει.

Τελεί, επίσης, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού – Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα, υποστηρίζεται από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα