Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η φύτευση 500 νέων δέντρων στη Νέα Παραλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η φύτευση 500 νέων δέντρων στη Νέα Παραλία (ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -

Πεντακόσια νέα δέντρα άρχισαν να φυτεύονται από το πρωί στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο προσπάθειας της δημοτικής αρχής να πρασινίσει η πόλη. Φλαμουριές, πλατάνια, κελτίδες, σφένδαμοι, πεύκα και καλλωπιστικές δαμασκηνιές είναι πανέτοιμα να ριζώσουν στο παραλιακό μέτωπο, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των φυτεύσεων, μέσα σε διάστημα 90 ημερών, σε 2.500 σε όλες τις γειτονιές.«Για εμάς η ιστορία της πράσινης και βιώσιμης Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας μας να αποτελεί άμεση προτεραιότητα» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ευχαριστώντας τη Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου που δώρισε, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τα συγκεκριμένα 500 δέντρα που θα καλλωπίσουν και θα ομορφύνουν τη Νέα Παραλία.

«Θέλουμε να γεμίσουμε την πόλη με δέντρα και το πρότζεκτ πηγαίνει πολύ καλά. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Είναι δέντρα που θα αλλάξουν το τοπίο, δεν θα είναι μόνο ένας πνεύμονας οξυγόνου αλλά και ένας ωραίος πίνακας ζωγραφικής για τους συμπολίτες μας» συμπλήρωσε ο κ. Αγγελούδης.

Η δενδροφύτευση έγινε παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας Πρόδρομου Νικηφορίδη, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για το Πράσινο Βασίλη Διαμαντάκη και του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας που δώρισε τα δέντρα Δημήτρη Θεοχάρη. Όπως ειπώθηκε από τη δημοτική αρχή έχει δημιουργηθεί ένα «στοκ» δέντρων περίπου στις 8.000, μέσω χορηγιών, τα οποία θα προστεθούν και αυτά μέσα στο επόμενο διάστημα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Την τρέχουσα φυτευτική περίοδο θα φυτευτούν τα 500 νέα δέντρα από το ύψος του Βυζαντινού Θεάτρου έως και τα μισά της Νέας Παραλίας, ενώ άλλα τόσα δέντρα αναμένεται να προστεθούν στο παραλιακό μέτωπο, έως και το Μέγαρο Μουσικής, από το φθινόπωρο και μετά, με τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες.

Τέλος, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παραδοθεί στους δημότες μιας πυκνοκατοικημένης γειτονιάς, όπως είναι η περιοχή της Τούμπας, ένα καινούργιο «Πάρκο Τσέπης». Πρόκειται για χώρο έκτασης περίπου 120 τ.μ. που βρίσκεται στην οδό Αμφιπόλεως και ο οποίος διαμορφώνεται μέσω χορηγίας, ενώ στα σκαριά είναι και ένα δεύτερο παρόμοιο πάρκο σε άλλη γειτονιά της Θεσσαλονίκης.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα