Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Κάθειρξη 19 ετών σε νεαρό που ξυλοκοπούσε και βίαζε την 22χρονη...

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 19 ετών σε νεαρό που ξυλοκοπούσε και βίαζε την 22χρονη σύντροφό του

Ποινή κάθειρξης 19 ετών και τριών μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε έναν 24χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά και σωματικά την 22χρονη σύντροφό του, ακόμα κι όταν η γυναίκα ήταν έγκυος, ενώ δε δίστασε να χτυπήσει και το βρέφος τους πετώντας το στο ψυγείο του διαμερίσματος.

Ο άντρας καταδικάστηκε ερήμην, αφού δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ούτε εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ενώ η απόφαση της έδρας ήταν ομόφωνη. Συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένο και σε απόπειρα, σωματικές βλάβες σε βάρος εγκύου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, σωματική βλάβη ανηλίκου, ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση και εξύβριση, ενώ το δικαστήριο δε του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Επιπλέον, οι δικαστές αποφάσισαν η έφεση του κατηγορουμένου να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής και έτσι, εφόσον εντοπιστεί και συλληφθεί, θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, για δέκα ολόκληρους μήνες η 22χρονη ζούσε έναν πραγματικό εφιάλτη στα χέρια του συντρόφου της, ο οποίος είναι αθλητής πολεμικών τεχνών, με καθημερινές απειλές, σωματικές επιθέσεις, ακόμα κι όταν ήταν έγκυος στο παιδί τους, αλλά και σεξουαλική κακοποίηση μόλις λίγες εβδομάδες μετά αφότου γέννησε το κοριτσάκι τους. Επιπλέον, σε μια ακόμη έκρηξη θυμού και ακραίας βίας, ο κατηγορούμενος χτύπησε το βρέφος και το πέταξε στο ψυγείο του σπιτιού.

Οι καταγγελλόμενες πράξεις φέρεται να έλαβαν χώρα από τις αρχές του 2021 έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ενώ ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί ξανά για ενδοοικογενειακή βία από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Όπως κατέθεσε στενό συγγενικό πρόσωπο της 22χρονης, την είχε δει αρκετές φορές με μώλωπες στο κεφάλι και το σώμα, όμως η νεαρή αρνιόταν ότι την χτυπούσε ο κατηγορούμενος και ισχυριζόταν πως τραυματίστηκε σε κάποιο έπιπλο, κ.α. Τον Αύγουστο του 2021 της αποκάλυψε ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας και ότι την χτύπησε ξανά, ενώ αναζητούσε δομή φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες.

Σχετικά με τον βιασμό της, εξομολογήθηκε ότι ο κατηγορούμενος τη χτυπούσε όταν εκείνη δεν ήθελε να έχουν ερωτική επαφή, την τραβούσε από τα μαλλιά και της ασκούσε σωματική βία για να υποκύψει στις ορέξεις του. Μόλις έναν μήνα από τη στιγμή που γέννησε, ο κατηγορούμενος την βίασε και την ξυλοκόπησε ξανά.

Το θύμα βρήκε τελικά τη δύναμη και απευθύνθηκε σε δομή για κακοποιημένες γυναίκες ενώ κατήγγειλε στην αστυνομία όσα βίωσε στα χέρια του συντρόφου της. Όπως είπε, για αρκετούς μήνες φοβόταν να μιλήσει για τον εφιάλτη που ζούσε καθώς ο κατηγορούμενος απειλούσε ότι θα κάνει κακό στην ίδια, την οικογένειά της και το παιδί τους.

«Αδίστακτος και χειριστικός»

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας, έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για μια ξεκάθαρη υπόθεση όσον αφορά τα πραγματικά περιστατικά, ενώ χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ως αδίστακτο και χειριστικό, ο οποίος υποτιμούσε τη συμβία του και προσπαθούσε να δικαιολογήσει τις πράξεις του με βία και εκφοβισμό.

«Οι πράξεις βίας είναι αποδεδειγμένες. Εκδηλωθήκαν και σε βάρος του παιδιού, σε ένα βρέφος. Ο κατηγορούμενος δε σεβάστηκε ούτε την κατάσταση της συντρόφου του, η οποία ουσιαστικά ήταν λεχώνα. Δε πέρασε ούτε μήνας και την ανάγκασε με βία και απειλή σε γενετήσια πράξη, καθώς επίσης δε δίστασε λίγες ημέρες αργότερα να επιχειρήσει εκ νέου την τέλεση της ίδιας πράξης, γεγονός που απέτυχε. Αποδείχθηκαν όλα τα καταγγελλόμενα περιστατικά» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός και πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για όλες τις πράξεις που κατηγορείται.

Σημειώνεται ότι προανακριτικά ο 24χρονος, με καταγωγή από την Ολλανδία, είχε αρνηθεί τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες και είχε υποστηρίξει ότι η σύντροφός του τον κατήγγειλε για λόγους εκδίκησης.

Πηγή: protothema.gr 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα