Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Αντιδήμαρχος έδωσε άδεια σε κατάστημα με αυθαίρετα σε πάρκο

Θεσσαλονίκη: Αντιδήμαρχος έδωσε άδεια σε κατάστημα με αυθαίρετα σε πάρκο

Πρώην αντιδήμαρχος σε Δήμο του νομού Θεσσαλονίκης φρόντισε μονομερώς να νομιμοποιηθούν αυθαίρετες κατασκευές καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς να έχει αρμοδιότητα και χωρίς την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου.

Σε έλεγχο που διενήργησε, κατόπιν καταγγελίας, επιθεωρητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) διαπιστώθηκε ότι το 2023 ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος εξέδωσε αναρμοδίως έγγραφο προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο εκκρεμούσε προς εκδίκαση η υπόθεση της τακτοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών του εν λόγω καταστήματος στις οποίες είχε προβεί ο ιδιοκτήτης του.

Με το έγγραφο αυτό ο τότε αντιδήμαρχος (και νυν δημοτικός σύμβουλος) παρείχε μονομερώς, εξ ονόματος του Δήμου, συναίνεση για την υπαγωγή των αυθαίρετων κατασκευών στις ευεργετικές περί των αυθαίρετων διατάξεις, προκειμένου το κατάστημα, που βρίσκεται σε κεντρικό δημοτικό πάρκο, να συνεχίσει τη λειτουργία του στην τότε τρέχουσα μορφή του.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΑΔ, το έγγραφο εκδόθηκε μη σύννομα από τον πρώην αντιδήμαρχο καθώς δεν είχε αρμοδιότητα επί πολεοδομικών θεμάτων (αρμοδιότητα έχουν οι υπηρεσίες δόμησης) ενώ θα έπρεπε να έχει εκδοθεί σχετική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου.

Η έκθεση ελέγχου που συντάθηκε διαβιβάστηκε στον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης για τον πειθαρχικό έλεγχο του πρώην αντιδημάρχου, καθώς και στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για την ποινική αξιολόγηση των διαλαμβανομένων σε αυτήν.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα