Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Αναβιώνει στο Εφετείο η υπόθεση του λέκτορα για τη δολοφονία ...

Θεσσαλονίκη: Αναβιώνει στο Εφετείο η υπόθεση του λέκτορα για τη δολοφονία με αρσενικό

Η υπόθεση του 49χρονου λέκτορα του ΑΠΘ, ο οποίος καταδικάστηκε σε δις ισόβια γιατί σκότωσε με αρσενικό την 34χρονη σύζυγό του και την 85χρονη γιαγιά της το 2013 προκαλεί μέχρι και σήμερα ανατριχίλα. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και στην έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης τον περασμένο Δεκέμβριο είπε στο δικαστήριο: «Όλες οι κατηγορίες είναι έωλες, αβάσιμες και αναπόδεικτες».

Σήμερα θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου ενώ η διαδικασία θα ξεκινήσει με την εξέταση μαρτύρων.

Η ανατριχιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2013. Γιαγιά και εγγονή έχασαν τη ζωή τους τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς ύστερα από νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί αρχικά η δηλητηρίαση από αρσενικό. Πρώτα πέθανε η γιαγιά , που νοσηλεύτηκε για μικρό διάστημα, και λίγες ημέρες αργότερα η σύζυγος του λέκτορα.

Από την πρώτη στιγμή, οι γονείς της 34χρονης θεώρησαν ότι επρόκειτο για δολοφονία και γι’ αυτό προχώρησαν στην κατάθεση μήνυσης.

Οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και την εκταφή της σορού. Στο κάδρο των υπόπτων μπήκε ο Λέκτορας ο οποίος μετά την άσκηση ποινικής δίωξης και την απολογία του προφυλακίστηκε.

«Ούτε οι πιο επικίνδυνοι κατά συρροή δολοφόνοι δεν έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα», είχε τονίσει στην αγόρευσή της η εισαγγελέας του πρωτόδικου Δικαστηρίου «Σκότωσε, όχι μόνο μία φορά τη γυναίκα του, αλλά τόσες φορές όσες χορήγησε το δηλητήριο. Την έβλεπε να λιώνει, να παραλύει, άντεξε σ’ αυτό το θέαμα. Ήθελε να το βλέπει. Έμεινε αμετανόητος μέχρι το τέλος. Στέρησε από μία μάνα τη δυνατότητα να αγκαλιάσει το παιδί της, πριν φύγει από τη ζωή. Πήρε έναν ακόμη άνθρωπο (τη γιαγιά) για να συσχετιστούν οι δύο πράξεις».

 

 

Πηγή:Newpost.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα