Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Ανάλυψη ευθύνης για τα γκαζάκια σε κτήριο που στεγαζόταν η ΣΤ'...

Θεσσαλονίκη: Ανάλυψη ευθύνης για τα γκαζάκια σε κτήριο που στεγαζόταν η ΣΤ’ ΔΟΥ

Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σε είσοδο κτηρίου επί της Λεωφόρου Στρατού 37, όπου στο παρελθόν στεγαζόταν η Στ’ ΔΟΥ, ανέλαβε η ομάδα «Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης-Οργάνωση Αναρχική Δράση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

Όταν οι θύλακες του χρηματοπιστωτικού ολοκληρωτισμού υποθηκεύουν τις ζωές της προλεταριακής βάσης για να γεμίσουν τα ταμεία των ναών της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, έχουμε καθήκον να παρέμβουμε. Είναι ζήτημα κοινωνικής συνείδησης και ευαισθησίας, ταξικής αλληλεγγύης και επαναστατικής υποχρέωσης να μην αντιμετωπίζουμε και εμείς τις ζωές μας ως απλούς αριθμούς στα αιμοβόρα χέρια των αφεντικών. Γι’ αυτό και θα θυμίζουμε στον εχθρό πως σε αυτόν τον πόλεμο όσο υπάρχει αδικία θα υπάρχουν πάντα επαναστατικά αντίποινα.

Η υπόθεση της 52χρονης Kωνσταντίας Ελευθεροπούλου, που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, δυστυχώς δεν είναι η μόνη, όσο προκλητική και αν είναι. Η ίδια το 2017 διαγνώστηκε με καρκίνο του τράχηλου της μήτρας. Από τότε έδωσε μάχη για τη ζωή της μέσα από ασταμάτητες θεραπείες, φτάνοντας στο σημείο να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της. Φέτος όμως έπειτα από υποτροπή της υγείας της, η Κωνσταντία χρειάζεται να υποβληθεί σε ενδοϊστική βραχυθεραπεία, μια εξειδικευμένη θεραπεία που δε χορηγείται σε δημόσιο νοσοκομείο αλλά μόνο σε ιδιωτική κλινική. Η ίδια, άνεργη και ανασφάλιστη όπως οι περισσότεροι απο εμάς, βρέθηκε αντιμέτωπη με την αδυναμία πρόσβασης στη θεραπεία καθώς τα έξοδα επέμβασης μαζί με τις νοσηλείες ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ (ποσό που ίσως αντιστοιχεί και σε ένα υπουργικό δείπνο). Όμως η Κωνσταντία δε στάθηκε μόνη απέναντι στην αδυναμία της. Η δημόσια έκκλησή της για στήριξη και βοήθεια βρήκε στο πλάι της εκατοντάδες αλληλέγγυους που κατέθεσαν ότι μπορούσαν για να βοηθήσουν, έτσι ώστε μια από εμάς να επιβιώσει συλλογικά απέναντι στον ανθρωποκτόνο κρατικό μηχανισμό που έχει κάνει την υγεία εμπόρευμα, ταξικό προνόμιο και είδος πολυτέλειας.

Η υπόθεση της Κωνσταντίας θα μπορούσε να αποτελεί ένα μικρό φωτεινό σηματοδότη ελπίδας απέναντι στην εντεινόμενη δυστοπία που θέλει να επιβάλλει ο κρατισμός απέναντι στα συμφέροντα των εκμεταλλευόμενων. Μια μικρή ταξική νίκη της ζωής απέναντι στον γενικευμένο προλεταριακό θάνατο. Γιατί για μας κάθε ζωή συμμάχου μας μετράει. Όμως δεν υπάρχουν λέξεις για να χαρακτηρίσει κάποιος την ποταπή τροπή στην κρατική διαχείριση της υπόθεσης από τους μηχανισμούς εκμετάλλευσης. Η εφορία μπλόκαρε τον λογαριασμό της Κωνσταντίας, δεσμεύοντας τις εισφορές αλληλεγγύης λόγω προηγούμενου ανεξόφλητου υπολοίπου, αναβάλλοντας επ’ αόριστον την έναρξη της θεραπείας της. Αυτοί που σκόπιμα εκφύλισαν το δημόσιο σύστημα υγείας για να γεμίσουν τις τσέπες του κάθε μεγαλοκλινικάρχη, που έχουν κάνει επάγγελμα την οικονομική καταστολή μέσα από τα διοικητικά πρόστιμα σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, επιστρατεύουν κάθε όπλο για να εξουδετερώσουν την κοινωνική βάση μπροστά στα κέρδη τους. Αυτό δε θα περάσει έτσι. Γεμάτοι μίσος και οργή για την κρατική ολιγωρία και την αυταρχικότητα του αδηφάγου κρατικού ολοκληρωτισμού, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση με μηχανισμούς χαμηλής ισχύους στις εγκαταστάσεις της ΣΤ ΔΟΥ στην ανατολική Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της 17ης Σεπτέμβρη. Η Κωνσταντία και κάθε Κωνσταντία δεν είναι μόνη στον αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια. Και αυτός ο αγώνας, δεν είναι ένας αγώνας επαιτείας για ψίχουλα αλλά μια αδυσώπητη μάχη για τα αυτονόητα. Γιατί δεν έχουμε κανέναν άλλον περαν από εμάς τους ίδιους.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη καταστέλλεται, καθώς κάθε βήμα στήριξης ορισμένο από τα κάτω βρίσκει πάντοτε την σκόπιμη γραφειοκρατική ολιγωρία ενός μηχανισμού που ιεραρχεί τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας. Ας θυμηθούμε την περίπτωση του 3χρονου Παναγιώτη Βασιλέλη από τη Μυτιλήνη το 2001. Ο μικρός Παναγιώτης έπασχε από μια σπάνια μορφή λευχαιμίας, που απαιτούσε την άμεση μεταφορά του στη Νέα Υόρκη για να υποβληθεί σε εγχείρηση και θεραπεία με κόστος άνω των 130.000.000 δραχμών. Και ενώ το ποσό είχε μαζευτεί μέσα από μια τεράστια προσπάθεια κοινωνικής και ταξικής κινητοποίησης, η Εθνική Τράπεζα μπλόκαρε τον λογαριασμό επικαλούμενη έναν νόμο του 1931, που δεσμεύει τα χρήματα αν προηγουμένως δεν έχει συσταθεί ερανική επιτροπή. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν ο θάνατος του μικρού Παναγιώτη που υποτροπίασε μπροστά στην γραφειοκρατική απάθεια της δικτατορίας του χρηματοπιστωτικού ολοκληρωτισμού. Η επίθεσή μας στην ΣΤ ΔΟΥ είναι μια πρώτη προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση: ανοίξτε άμεσα το λογαριασμό της Κωνσταντίας, πριν μαζέψετε τις στάχτες σας απέναντι σε ακόμη μια κρατική δολοφονία. Αν η υγεία της Κωνσταντίας υποστεί νέα υποτροπή, αποκλειστικά υπεύθυνη αυτή τη φορά θα είναι η επάρατη νόσος του κρατικού ολοκληρωτισμού. Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για τις φουσκωμένες υποσχέσεις του πολιτικού προσωπικού και τις δακρύβρεχτες δηλώσεις στήριξης των δημοσιογραφικών κύκλων που ξεπλένουν την εικόνα του κρατικού εγκλήματος όταν μια καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας. Με πίστη και προσήλωση στις δυνάμεις της ίδιας μας της τάξης, δίνουμε αυτόν τον άνισο αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και εξουσίας. Και αν πεθαίνουμε, πεθαίνουμε με το κεφάλι ψηλά γεμάτοι αξιοπρέπεια. Στέλνουμε ένα ξεχωριστό μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης στην Κωνσταντία Ζαφειροπούλου: αυτή η μάχη είναι και δική μας, μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη.

Άμεση άρση της φραγής του λογαριασμού της Κωνσταντίας Ζαφειροπούλου

Παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για τα παιχνίδια εξουσίας πάνω στη ζωή της

Η ελεύθερη πρόσβαση στην υγεία οφείλει να είναι αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό.

*φωτογραφία αρχείου

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα