Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
Αρχικήseleo ΘέμαΘεία Λειτουργία στις 5 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, για να αποφευχθεί ο...

Θεία Λειτουργία στις 5 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός (Βίντεο)

O πατέρας Αντώνιος, ιερέας στον Άγιο Σπυρίδωνα Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, μίλησε αναφορικά με το πώς γίνεται σήμερα ο εορτασμός των Θεοφανίων.

«Έχουμε πάρει το έγγραφο του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και εφαρμόσαμε τις οδηγίες του και όλα είναι ήρεμα, ο κόσμος μπαίνει. Το πρωί δεν είχε κόσμο. Ήρθαμε πέντε η ώρα, κάναμε τη Θεία Λειτουργία, κάναμε τον αγιασμό. Σαν να έχουμε πόλεμο, έχουμε έναν υγειονομικό πόλεμο. Χτυπήσαμε την καμπάνα στις 7.45 όταν όλα τελείωσαν μέσα, ανοίξαμε τις πόρτες και άρχισε να μπαίνει ο κόσμος, και έρχονται διακριτικά. Μέχρι τις 11 θα τους περιμένουμε», είπε μιλώντας στο Mega ο πατέρας Αντώνιος.

«Ξέρουμε ότι η εορτή είναι μεγάλη. Δεν θέλουμε να στεναχωρήσουμε τους ενορίτες μας να πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο, ή να αρρωστήσει κανείς. Για αυτό τελειώσαμε νωρίς τη Θεία Λειτουργία. Νομίζω ότι με το θέμα των εκκλησιών έγινε κάποια παρεξήγηση.  Όλα πάνε καλά, να έχουμε καλή χρονιά. Αγιασμό δώσαμε σε όλους. Τους λέμε να κρατούν τις αποστάσεις. Έχουμε πέντε δεξαμενές σκορπισμένες και όλη την ημέρα θα είναι εδώ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.Διαβάστε Ακόμα