Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΗ Θεσσαλονίκη γιορτάζει σήμερα την Κινέζικη Πρωτοχρονιά στην πλατεία Αριστοτέλους

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει σήμερα την Κινέζικη Πρωτοχρονιά στην πλατεία Αριστοτέλους

Την Κινεζική Πρωτοχρονιά και την έναρξη του σεληνιακού νέου έτους του Δράκου θα γιορτάσουν σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, από τις 3 το μεσημέρι και για μιάμιση ώρα, στην πλατεία Αριστοτέλους, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης φιλοξενεί, στην «καρδιά» της πόλης, εκδήλωση της Επαρχίας Σιτσουάν της Κίνας και της κινεζικής πρεσβείας στην Ελλάδα, με τη συνδιοργάνωση του κινεζικού Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων και της Κινεζικής Ένωσης Φιλίας της Σιτσουάν.

Πρόκειται για μία εκδήλωση – μπαζάρ, στο πλαίσιο των εορτασμών της έναρξης του νέου έτους του Δράκου, της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς ή αλλιώς Φεστιβάλ της Άνοιξης ή Φεστιβάλ Τετ. Θα συμμετάσχουν 12 καλλιτέχνες, παρουσιάζοντας καλλιτεχνικά δρώμενα σχετικά με την Κινεζική Πρωτοχρονιά.

Θεσσαλονίκη: Η Κινεζική Πρωτοχρονιά και το έτος του Δράκου γιορτάζεται στην Πλατεία Αριστοτέλους

Η χρονιά του Δράκου στην κινεζική λαογραφία συμβολίζει τη γενναιότητα, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία. Η Κινεζική Πρωτοχρονιά, η πρώτη ημέρα του κινεζικού ημερολογίου πέφτει την ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο και γιορτάζεται έως και για 15 ημέρες μετά, σε όλο τον πλανήτη, με εκδηλώσεις και φεστιβάλ στην Κίνα και στις Chinatowns όλων των μεγάλων πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Θεσσαλονίκη διαθέτει τη δική της Chinatown, στη δυτική πλευρά της πόλης, στην οδό Αισώπου, ενώ καταστήματα με Κινέζους επιχειρηματίες υπάρχουν επίσης σε Αναγεννήσεως, Ι. Κωλέττη και Γιαννιτσών.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα