Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΗ ανακοίνωση του Νοσοκομείου Γεννηματάς για τη διακοπή ρεύματος: ''Δεν κινδύνεψε καμιά...

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Γεννηματάς για τη διακοπή ρεύματος: ”Δεν κινδύνεψε καμιά ανθρώπινη ζωή”

Ανακοίνωση  αναφορικά με την διακοπή ρεύματος την Παρασκευή για περίπου μία στο νοσοκομείο Γ.Ν Γεννηματά  εξέδωσε ο διοικητής, Γ.Κούτρας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση , ”την Παρασκευή 11-12-2020 στο Νοσοκομείο υπήρξε διακοπή ρεύματος για 1 ώρα περίπου λόγω τεχνικής βλάβης στον υποσταθμό του Νοσοκομείου. Η άμεση κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών του νοσοκομείου και με την συνδρομή όλων των τεχνικών βοήθησε στην αποκατάσταση της βλάβης και επαναφορά του ρεύματος”.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι, ”τεχνική συνδρομή ζητήθηκε τόσο από το διασυνδεόμενο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» που μετέφερε και έθεσε σε άμεση ετοιμότητα φορητή γεννήτρια για τη ΜΕΘ, που όμως δεν χρειάστηκε να τεθεί σε λειτουργία, αλλά και από το 424 ΓΣΝΕ που προσφέρθηκε να βοηθήσει με τους τεχνικούς του και τον ανάλογο εξοπλισμό αλλά και από ιδιώτες τεχνικούς. Πρέπει να σημειωθεί ότι τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία οι γεννήτριες την ίδια ημέρα 4-5 ώρες νωρίτερα πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να διερευνηθεί γιατί δεν λειτούργησαν άμεσα οι γεννήτριες”.

Όπως τονίζει ο διοικητής, ”σε καμία περίπτωση δεν κινδύνεψε καμιά ανθρώπινη ζωή αφού η επέμβαση ήταν άμεση και είχαν ληφθεί όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα. Και όλα αυτά χάρη στον καλό συντονισμό όλων των υπηρεσιών, την οργάνωση και καθοδήγηση του Αναπληρωτή Διευθυντή της ΜΕΘ και όλων των Εντατικολόγων και κυρίως την αυταπάρνηση και υπευθυνότητα των ακούραστων νοσηλευτών με επικεφαλής τη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του διοικητή του Γ.Ν.Θ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ – Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», Γ. Κούτρα.

Την Παρασκευή 11-12-2020 στο Νοσοκομείο υπήρξε διακοπή ρεύματος για 1 ώρα περίπου λόγω τεχνικής βλάβης στον υποσταθμό του Νοσοκομείου. Η άμεση κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών του νοσοκομείου και με την συνδρομή όλων των τεχνικών βοήθησε στην αποκατάσταση της βλάβης και επαναφορά του ρεύματος.
Η διοίκηση και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου κινητοποιήθηκε άμεσα και με την συνδρομή της ΔΕΗ, της εταιρείας συντήρησης των υποσταθμών, των τεχνικών του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», των τεχνικών από το διασυνδεόμενο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» αποκατέστησαν τη βλάβη και έγινε επαναφορά του ρεύματος.
Τεχνική συνδρομή ζητήθηκε τόσο από το διασυνδεόμενο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» που μετέφερε και έθεσε σε άμεση ετοιμότητα φορητή γεννήτρια για τη ΜΕΘ, που όμως δεν χρειάστηκε να τεθεί σε λειτουργία, αλλά και από το 424 ΓΣΝΕ που προσφέρθηκε να βοηθήσει με τους τεχνικούς του και τον ανάλογο εξοπλισμό αλλά και από ιδιώτες τεχνικούς. Πρέπει να σημειωθεί ότι τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία οι γεννήτριες την ίδια ημέρα 4-5 ώρες νωρίτερα πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να διερευνηθεί γιατί δεν λειτούργησαν άμεσα οι γεννήτριες.
Η προσοχή όλων επικεντρώθηκε στην αποκατάσταση της παροχής ρεύματος στη ΜΕΘ. Ενισχύθηκε άμεσα με εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό η ΜΕΘ και λόγω της ώρας της αλλαγής βάρδιας υπήρχε ένας τουλάχιστον νοσηλευτής ανά ασθενή. Δεν χρειάστηκε η παρέμβασή τους αφού λειτούργησαν κανονικά όλοι οι αναπνευστήρες που διαθέτουν εφεδρική μπαταρία με διάρκεια πάνω από (90) ενενήντα λεπτά. Το ίδιο ισχύει και για τα monitor που επίσης λειτούργησαν κανονικά.
Δεν χρειάστηκε, όπως ανακριβώς αναπαράχθηκε από πολλά μέσα, η χειροκίνητη υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας και παροχή Οξυγόνου με τη χρήση ασκού, αν και υπήρξε η ανάλογη προετοιμασία και οργάνωση από τη νοσηλευτική υπηρεσία. Υπήρξε οργάνωση για υποστήριξη των ασθενών με μηχανικό αερισμό για πολύ περισσότερο χρόνο, αφού προνόησαν οι υπηρεσίες και μετέφεραν εφεδρικούς αναπνευστήρες και monitors από την καρδιολογική μονάδα. Εφεδρική πάντα παρέμεινε η γεννήτρια του ΓΝΘ «Άγιος Δημήτριος» που δεν χρειάστηκε να τεθεί σε λειτουργία για να λειτουργήσουν οι αναπνευστήρες και η ΜΕΘ γενικότερα.
Σε καμία περίπτωση δεν κινδύνεψε καμιά ανθρώπινη ζωή αφού η επέμβαση ήταν άμεση και είχαν ληφθεί όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα.
Και όλα αυτά χάρη στον καλό συντονισμό όλων των υπηρεσιών, την οργάνωση και καθοδήγηση του Αναπληρωτή Διευθυντή της ΜΕΘ και όλων των Εντατικολόγων και κυρίως την αυταπάρνηση και υπευθυνότητα των ακούραστων νοσηλευτών με επικεφαλής τη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.
Ένα μεγάλο Ευχαριστώ προς όλους όσους συνέβαλαν να μη δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός ΕπικοινωνίαςΔιαβάστε Ακόμα