Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕΦΕΤ: Ανακαλείται vegan σαντιγί από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται vegan σαντιγί από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ

- Advertisement -

Να ανακαλέσει από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ vegan σπρέι σαντιγί αποφάσισε ο ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το εν λόγω προϊόν παρά το γεγονός ότι στην ετικέτα στην Ελληνική γλώσσα αναγράφει η ένδειξη, «χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη, χωρίς σόγια», στην αρχική αγγλική επισήμανση αναγράφει ότι μπορεί να περιέχει ίχνη γάλακτος (may contain traces of milk). Μετά την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ η συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ έχει ήδη αποσύρει το προϊόν από τα ράφια της.

Αναλυτικότερα η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

“Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας σχετικά με το προϊόν Σαντιγί σπρέι vegan «Schlagcreme vegan spray topping», με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 25/08/2024, διαπίστωσε ότι στην επικολλημένη ελληνική επισήμανση αναγράφεται η ένδειξη, «χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη, χωρίς σόγια, προϊόν : Leha Gmb H Γερμανία, Εισαγωγή: ΒΙΟΫΓΕΙΑ ΕΠΕ, Αργυρουπόλεως 6, Άγιος Στέφανος», ενώ στην αγγλική αρχική επισήμανση η οποία βρίσκεται κάτω από την επικολλημένη ετικέτα αναγράφεται ότι μπορεί να περιέχει ίχνη γάλακτος (may contain traces of milk).

Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρία Σκλαβενίτης η οποία έχει ήδη προβεί σε απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος από τα ράφια της. Καλούνται οι καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο γάλα και στα προϊόντα με βάση το γάλα και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.”

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα