Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕΟΦ: Απαγόρευση κυκλοφορίας συμπληρώματος διατροφής για το αδυνάτισμα

ΕΟΦ: Απαγόρευση κυκλοφορίας συμπληρώματος διατροφής για το αδυνάτισμα

Ανακοίνωση μεσώ της οποίας γνωστοποιεί την απαγόρευση κυκλοφορίας συμπληρώματος διατροφής για το αδυνάτισμα, που διακινείται μέσω διαδικτύου εξέδωσε ο ΕΟΦ.

Πρόκειται για το συμπλήρωμα διατροφής 7-Keto DHEA Metabolite που περιέχει την ουσία Δεΰδροεπιανδροστερόνη (DHEA. Με βάση όσα αναφέρονται στην σχετική ανακοίνωση: «αποτελεί φαρμακευτική δραστική ουσία, χωρίς το προϊόν να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος, δηλαδή δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του από τον ΕΟΦ».

Ακριβέστερα σύμφωνα με αυτή το προϊόν κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής, μη γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ, παρόλο που προϊόντα με την ουσία DHEA δεν επιτρέπονται να κυκλοφορούν ως συμπληρώματα διατροφής: «Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας. Η εταιρεία skroutz.gr οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε πέντε ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα