Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕντός του Φεβρουαρίου οι εξαγγελίες για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Εντός του Φεβρουαρίου οι εξαγγελίες για την ανάπλαση της ΔΕΘ

- Advertisement -

Η χρηματοδότηση της ανάπλασης της ΔΕΘ θα γίνει όπως έχει ήδη συμφωνηθεί με τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και θα παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Αναστάσιος Τζήκας στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου ενόψει της έναρξης της φετινής επετειακής 30ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «Agrotica» (1-4/2), την οποία θα εγκαινιάσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, την 1η Φεβρουαρίου στις 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός, εντός της ΔΕΘ.

«Μέσα στον Φεβρουάριο θα έχουμε εξαγγελίες για τις λεπτομέρειες της χρηματοδότησης του Project που αφορά την ανάπλαση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, δηλαδή για την κατανομή των κονδυλίων που θα αιμοδοτήσουν την υλοποίηση του έργου», επισήμανε ο κ. Τζήκας και πρόσθεσε ότι «σε ό,τι αφορά το χρηματοδοτικό μοντέλο είναι συμφωνημένο ότι θα είναι ΣΔΙΤ, ήτοι Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, όπως έχουμε συμφωνήσει και ανέδειξε ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ θα παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του εκθεσιακού κέντρου όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τζήκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις σχετικά με την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης της ΔΕΘ και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «αυτό το σχέδιο που αφορά την επόμενη ημέρα της Θεσσαλονίκης θα υλοποιηθεί, γιατί έχουμε κάνει σοβαρή δουλειά όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει την θετική ανταπόκριση όλων των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της πόλης και της κοινωνίας. Είναι ένα όραμα που εκτιμούμε ότι θα υλοποιηθεί», τόνισε.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα