Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔ. Σαρηγιάννης: Από τον Απρίλιο άνοιγμα της εστίασης, τέλη Μαΐου συνολικό άνοιγμα...

Δ. Σαρηγιάννης: Από τον Απρίλιο άνοιγμα της εστίασης, τέλη Μαΐου συνολικό άνοιγμα της οικονομίας

Την εκτίμησή τους πως από τον Απρίλιο θα ήταν εφικτό το άνοιγμα του κλάδου της εστίασης εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ενώ προς τα τέλη Μαΐου προσδιόρισε χρονικά το συνολικό άνοιγμα όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR σχετικά με το νέο lockdown, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως η αυστηροποίηση των μέτρων ήταν απαραίτητα, ενώ σε ερώτηση για το αν είναι επαρκής ο χρόνος του lockdown, μέχρι το τέλος του μήνα ο καθηγητής του ΑΠΘ τόνισε πως «είναι επαρκής ο χρόνος αν τα εφαρμόσουμε τα μέτρα, για να πετύχουμε αποσυμπίεση της διασποράς και στα νοσοκομεία μας στην Αττική. Μετά, θα πρέπει να συνεχίζουμε να διαχειριζόμαστε την πανδημία, αλλά τότε θα είμαστε σε καλύτερες συνθήκες… Αν θέλουμε ένα κάποιου είδους καλό Πάσχα».

«Είναι απαραίτητο το lockdown. Θα ήθελα το ποσοστό τηλεργασίας να ανέβει στο 70% και να το κρατήσουμε και σε βάθος χρόνου. Όχι μόνο για το lockdown. Χρειάζονται έλεγχοι και εταιρική ευθύνη», είπε μεταξύ άλλων ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης στο δελτίο του Star.

Όπως είπε ο κύριος Σαρηγιάννης, με το τωρινό lockdown μπορεί κανείς να διαχειριστεί την κατάσταση, ακόμα και χωρίς ένα είδος «ακορντεόν» αργότερα. Και μάλιστα, αν όλα πάνε καλά, να περιλαμβάνει κι ένα άνοιγμα της εστίασης από τον Απρίλιο κι έπειτα.

Σε ερώτηση για το πότε «βλέπει» ένα κανονικό άνοιγμα της αγοράς και της κοινωνίας, χωρίς «ακορντεόν», ο ίδιος απάντησε: «Από το τέλος Μαΐου και έπειτα, αυτό είναι εφικτό».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα