Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήInfotainmentΓρήγορες συμβουλές για εξυπνότερη ανακαίνιση σπιτιού

Γρήγορες συμβουλές για εξυπνότερη ανακαίνιση σπιτιού

Η ανακαίνιση σπιτιού, δίνει σίγουρα μια νέα πνοή στον χώρο σας. Είναι όμως μια διαδικασία στην οποία επενδύετε και δεν κάνετε συχνά. Οπότε, γιατί να μη γίνει όσο καλύτερα μπορεί;

Παρακάτω, έχουμε κάποιες συμβουλές, ώστε να ανακαινίσετε το σπίτι σας πιο.. έξυπνα και να αποφύγετε κάποια πιθανά λάθη.

Χρώμα και φωτισμός πάνε πακέτο

 

Αυτό για πολλούς δεν είναι μυστικό, αλλά συχνά παραβλέπεται πριν απ’ την ανακαίνιση. Η αλήθεια είναι ότι ο φωτισμός, επηρεάζει το πώς θα φαίνεται το χρώμα στον χώρο. Επομένως, είναι σημαντικό να το έχετε κατά νου. Στο περίπου, η σχέση φωτός και χρώματος στον χώρο είναι η εξής:

 

Σε ένα δωμάτιο που αντικρίζει τον βορρά, θα μπαίνει κυρίως πιο απαλό φως, δημιουργώντας έτσι μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα. Αυτό σημαίνει, ότι τα χρώματα θα φαίνονται ακόμη πιο σκούρα. Ενώ, αν το δωμάτιό σας υποδέχεται φως αντικρίζοντας τον νότο, θα έχει πολύ πιο έντονο φως. Επιλέξτε λοιπόν χρώμα, έχοντας κατά νου τον φωτισμό σε κάθε χώρο.

 

Χαμηλό budget; Απλά τοποθετήστε αλλού τα έπιπλα

 

Δεν είναι ανάγκη σε κάθε ανακαίνιση να αλλάζετε τα πάντα. Ειδικά αν έχετε περιορισμένο budget, τότε είναι απαραίτητο να εκμεταλλευτείτε τη… δημιουργικότητά σας. Μια καλή λύση, είναι να αλλάξετε θέση τα έπιπλά σας. Κάθε χώρος μπορεί να φαίνεται τελείως διαφορετικός, απλά αλλάζοντας θέση τα έπιπλα.

 

Δε χρειάζεται έτσι να επενδύσετε σε νέα έπιπλα, ενώ ταυτόχρονα, μπορείτε να πειραματιστείτε, δοκιμάζοντας διαφορετικές ιδέες. Επίσης, θα μπορείτε να αξιοποιήσετε περισσότερο budget σε άλλες εργασίες.

 

Η άνεση είναι το παν στην ανακαίνιση μπάνιου

Σκέφτεστε να ανακαινίσετε το μπάνιο σας; Τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα νέα είδη υγιεινής και έπιπλα που θα τοποθετήσετε. Θα πρέπει το σχήμα και το μέγεθός τους, να σας επιτρέπει δύο πράγματα. Πρώτον, να μπορείτε να τα καθαρίσετε εύκολα και δεύτερον να μπορείτε να κινηθείτε άνετα στον χώρο. Ειδικά, αν το μπάνιο σας είναι μικρό, τα είδη υγιεινής που θα επιλέξετε, θα πρέπει να ταιριάζουν “γάντι”. Για παράδειγμα, αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος, μπορείτε να επιλέξετε μια λεκάνη τουαλέτας που να μην πιάνει πολύ χώρο. Όπως π.χ. μια κρεμαστή λεκάνη.

 

Γεμίστε τους… κενούς σας τοίχους

Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου ένα δωμάτιο μπορεί να φαντάζει άδειο μετά την ανακαίνιση. Ειδικά αν είναι μεγάλο. Μια κλασική επιλογή είναι να γεμίσετε τους τοίχους. Δεν είναι βέβαια ανάγκη να ξοδέψετε χρήματα σε ακριβούς καθρέπτες ή διάφορους πίνακες. Αυτά είναι μια λύση, ωστόσο, μπορείτε να κρεμάσετε και κάτι δικό σας.

Όπως για παράδειγμα μια δική σας ζωγραφιά. Αν πάλι δεν είστε της τέχνης, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε κάδρα με δικές σας φωτογραφίες. Όχι, απαραίτητα οικογενειακές, οι φωτογραφίες μπορούν να είναι και από τοπία ή διάφορα μέρη.

 

Προϋπολογισμός, προϋπολογισμός και προϋπολογισμός

Πριν ξεκινήσετε την ανακαίνισή σας, είναι σημαντικό να ορίσετε το budget σας. Τόσο για τις υπηρεσίες ανακαίνισης, όσο και για τυχόν νέα αντικείμενα και έπιπλα που θα χρειαστείτε. Να θυμάστε όμως το εξής, κάποιες φορές προκύπτουν νέες ανάγκες κατά την ανακαίνιση. Φροντίστε λοιπόν να συμπεριλάβετε στον προϋπολογισμό σας, κάποιο ποσό για αυτές τις πιθανές έξτρα ανάγκες.

 

Αυτές ήταν κάποιες συμβουλές για μια πιο έξυπνη ανακαίνιση. Έχετε κατά νου τα παραπάνω και σίγουρα όχι μόνο θα αποφύγετε πιθανά λάθη, αλλά η όλη διαδικασία, θα έχει και καλύτερα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα