Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔήμος Βόλβης - Σέρβοι τουρίστες: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε αλλά ακόμη δεν...

Δήμος Βόλβης – Σέρβοι τουρίστες: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε αλλά ακόμη δεν…

Το άνοιγμα των συνόρων της Ελλάδας για τους πολίτες της Σερβίας από την προηγούμενη Δευτέρα ίσως προκάλεσε τα πρώτα χαμόγελα 

στους τουριστικούς πράκτορες, που περιμένουν να “ξεκλειδώσουν” τα καταλήματα τους, αλλά μάλλον είναι ακόμη νωρίς να πούμε ότι οι γείτονες μας προτίμησαν με το “καλημέρα”.

Ρεπορτάζ: Κωστής Ουζούνογλου

Από την Δευτέρα οι Σέρβοι υπήκοοι μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα με αρνητικό PCR τεστ για τον κορωνοϊό όχι παλιότερο των 72 ωρών ή με πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα βεβαιώνει ότι έγιναν και οι δύο δόσεις και αφού παρέλθει διάστημα 14 ημερών από την δεύτερη δόση.

Οι Σέρβοι μπορούν να εισέλθουν στην Ελλάδα αεροπορικώς αλλά και οδικώς από τις συνοριακές διαβάσεις του Προμαχώνα και της Νυμφαίας στη Βουλγαρία. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά την επίσκεψη του στο Βελιγράδι στις 29 Μαρτίου ανήγγειλε και τη λειτουργία άλλων δύο διαβάσεων για την είσοδο των ξένων τουριστών, στα σύνορα με την Βόρεια Μακεδονία, μετά το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα.

Το Seleo.gr μίλησε με την Πρόεδρο Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του δ. Βόλβης κ. Τσουραλάκη Κυριακή για το πόσο ικανοποιημένοι είναι γι’αυτό το πρώτο άνοιγμα που έγινε με τους Σέρβους τουρίστες.

“Η κίνηση για την ώρα είναι υποτονική. Παρότι έχουν ανοίξει τα σύνορα απο τις 19 του μήνα δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη κίνηση Σέρβων τουριστών στον δήμο μας” τονίζει η κ. Τσουραλάκη.

“Το θετικό είναι οι κρατήσεις μακροπρόθεσμα είναι καλύτερες από τις αντίστοιχες πέρυσι. Είμαστε αισιόδοξοι αλλά πως θα εξελιχθεί η τουριστική σεζόν είναι ακόμη άγνωστο, είναι όλα στον αερά! Ο δήμος μας φαίνεται πως πάει καλά και πιστεύουμε ότι φέτος θα είναι μία καλύτερη χρονιά” καταλήγει η κ. Τσουραλάκη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα