Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχικήseleo ΘέμαΓυναικοκτονία στην Καβάλα: Τα SMS του ζευγαριού δύο ημέρες πριν από τη...

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Τα SMS του ζευγαριού δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία

Μόλις δύο ημέρες πριν από τον στραγγαλισμό της άτυχης γυναίκας στην Καβάλα, ο 55χρονος ασκούσε πιέσεις στην 43χρονη Άιντα για να μη χωρίσουν. Τι δηλώνει στη Realnews o δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Μ. Βονικάκης.

Από τις απαντήσεις του θύματος φαίνεται πως η πίεση που ασκούσε δεν είχε αποτέλεσμα. Oπως λένε άνθρωποι που γνώριζαν το ζευγάρι, εκείνος πάντα της μιλούσε με μια υποκριτική γλυκύτητα και αβρότητα, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς όπως «μωρό μου», «αγάπη μου» και «ψυχή μου», ωστόσο το θύμα γνώριζε καλά πως όλα αυτά δεν ήταν τίποτα παραπάνω παρά μία ακόμα «παράσταση» και μοχλός πίεσης για να περάσει το δικό του.

Τον διάλογο που αντάλλαξαν μέσω γραπτών μηνυμάτων στα κινητά τους τηλέφωνα αποκαλύπτει η Realnews. Eνα 48ωρο πριν από το έγκλημα, ο δράστης ρωτούσε την άτυχη σύζυγό του αν μετάνιωσε για το διαζύγιο. «Πώς είσαι σήμερα, μωρό μου; Μήπως το ξανασκέφτηκες για το διαζύγιο; Θέλω να πιστεύω ότι μετάνιωσες, ότι άλλαξες γνώμη και πως δεν θες να χωρίσουμε». Από την πλευρά της η γυναίκα του απαντούσε: «Σε παρακαλώ μη μου στέλνεις τέτοια μηνύματα. Την απόφασή μου την έχω πάρει και δεν αλλάζει. Σε παρακαλώ, προχώρησε τη διαδικασία με τη δικηγόρο σου».

Oπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, το ραντεβού του δράστη με τη δικηγόρο του ήταν προγραμματισμένο για την Παρασκευή 6 Μαΐου, την επόμενη ημέρα της δολοφονίας. Είναι το στοιχείο αυτό που φέρεται να ενισχύει τη νομική άποψη ότι το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο. Τα μηνύματα που έστειλε ο 55χρονος ήταν ουσιαστικά και η τελευταία ευκαιρία που έδινε στη σύζυγό του πριν τη δολοφονήσει με τα ίδια του τα χέρια μέσα στο φαρμακείο της.

Βίαιο παρελθόν
Ο 55χρονος που στραγγάλισε τη σύζυγό του, φαρμακοποιό και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών ηλικίας 6 και 10 ετών, είχε και στο παρελθόν επιδείξει βίαιες συμπεριφορές εναντίον γυναικών με τις οποίες είχε συνάψει σχέση. Πριν παντρευτεί την Άιντα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είχε σχέση με τέσσερις γυναίκες τις οποίες και είχε κακοποιήσει, ασκώντας τους σωματική βία.

Μεταξύ των γυναικών αυτών είναι η μητέρα του πρώτου παιδιού του, ηλικίας 16 ετών σήμερα, που ο δράστης έχει αναγνωρίσει. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις αφορούν μια γυναίκα από την Καβάλα, μία από τις Σέρρες και μία ακόμη πρώην σύντροφό του από την Αθήνα. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες η πρώτη γυναίκα θα κινηθεί νομικά, ώστε να εξασφαλίσει την πλήρη επιμέλεια του παιδιού.

Την ίδια ώρα, από το περιβάλλον της αδικοχαμένης φαρμακοποιού γίνεται λόγος για έναν άνθρωπο βίαιο, τόσο απέναντι στη σύζυγό του όσο και στα παιδιά του, τα δύο τους αγόρια ηλικίας 6 και 10 ετών. Όπως αναφέρουν, μπορεί ο δράστης να μιλούσε μπροστά στον κόσμο με γλυκόλογα και με χαμόγελα, ωστόσο η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Η 43χρονη γυναίκα περνούσε δύσκολα με τον σύζυγό της καθώς ήταν οξύθυμος, βίαιος και χειριστικός, με αποτέλεσμα να του ζητήσει διαζύγιο. Κάτι, όμως, που τελικά εξόργισε τον συζυγοκτόνο.

«Προμελετημένο έγκλημα»
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης γυναίκας, Μανώλης Βονικάκης, μιλώντας στην «R» ξεκαθαρίζει ότι ο θάνατος της Άιντα ήταν προμελετημένος και πολύ καλά προσχεδιασμένος. «Η εν ψυχρώ δολοφονία της Άιντας Παπαδοπούλου από τον σύζυγό της τελέστηκε σε καθεστώς απόλυτα ήρεμης ψυχικής κατάστασης, αποκλείοντας κάθε πιθανότητα συνδρομής των προϋποθέσεων που απαιτούνται για ένα εν ψυχρώ έγκλημα», δηλώνει και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους υποστηρίζει αυτή την άποψη.

«Το εννοιολογικό στίγμα του εγκλήματος εν βρασμώ, όπως αυτό κωδικοποιείται στο άρθρο 299 και παράγραφο 12 του ποινικού κώδικα και σύμφωνα με την επιστημονική άποψη που επώασε αυτή τη διάταξη, μπορεί να χαραχθεί από δύο παραμέτρους. Πρώτον, ότι αντιδιαστέλλεται από την έννοια του προσχεδιασμένου και προμελετημένου εγκλήματος ανθρωποκτονίας. Δεύτερον,
ότι συνιστάται μια ψυχική υπερδιέγερση του δράστη η οποία πρέπει να εξηχθή σε τέτοιο βαθμό έντασης εμποδίζοντας τη λειτουργία των ανασταλτικών μηχανισμών υπερεγώ του
δράστη», επισημαίνει ο Μ. Βονικάκης.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι προπαρασκευαστικές ενέργειες, ο τρόπος δράσης και η μετέπειτα συμπεριφορά του δράστη δεν επιτρέπουν αμφιβολία περί ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ο φονιάς της Άιντας την αντιλαμβανόταν όχι ως σύντροφο του βίου του, αλλά ως πράγμα, επέχουσα θέσιν και υπό ζυγίου έργα ενίοτε ποιούσα», προσθέτει ο δικηγόρος.

Παιδιά
Μάθημα αξιοπρέπειας παραδίδει ο Αρθούρος Παπαδόπουλος, ο αδελφός της 43χρονης Αϊντας, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να σταθεί στο πλευρό της οικογένειάς του, να αναλάβει την επιμέλεια των ανιψιών του και να πάρει τα δύο μικρά παιδιά μαζί του στην Αμερική, όπου ζει μόνιμα με την κόρη του και τη σύζυγό του. «Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την Αστυνομία και την ελληνική Δικαιοσύνη για την άμεση κινητοποίηση που επέδειξαν για τη σύλληψη του δολοφόνου της αδελφής μου. Ο πόνος που έχουμε όλοι είναι αβάσταχτος και σίγουρα δεν θα το ξεπεράσουμε ποτέ. Εύχομαι αυτό που βιώνουμε εμείς να μην το νιώσει ξανά κανένας άνθρωπος. Να κλείσει πλέον αυτός ο κύκλος των γυναικοκτονιών», αναφέρει στην «R» ο Α. Παπαδόπουλος.

Όπως σημειώνει, το κρίσιμο γι’ αυτόν από εδώ και πέρα είναι να μεγαλώσουν σωστά και σε ένα ήρεμο περιβάλλον τα παιδιά της αδελφής του. «Τον Αίαντα και τον Οδυσσέα, από την πρώτη ημέρα που γεννήθηκαν, τα είχα σαν δικά μου παιδιά. Όπως νιώθω για την κόρη μου, έτσι νιώθω και γι’ αυτά. Θα αναλάβω πλήρως την επιμέλειά τους και θα πάμε μαζί στην Αμερική για να τους προσφέρω ό,τι καλύτερο γίνεται», καταλήγει με δάκρυα στα μάτια ο αδελφός της αδικοχαμένης φαρμακοποιού.

Σημειώνεται ότι τα δύο ανήλικα αγόρια παρακολουθούνται από παιδοψυχολόγους, προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν το κακό που τους βρήκε, ενώ, μέχρι να οριστικοποιηθεί το ζήτημα της επιμέλειάς τους, μένουν με τους παππούδες τους και γονείς της 43χρονης γυναίκας που βρήκε τραγικό θάνατο από τον σύζυγό της την ώρα που εργαζόταν στο φαρμακείο της.

Σημειώνεται ότι ο 55χρονος δολοφόνος, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, έπειτα από πέντε ώρες απολογίας, κρίθηκε προφυλακιστέος. «Ηθελα να πεθάνω μαζί της γι’ αυτό και έκανα απόπειρες αυτοκτονίας. Είχαμε έντονη λεκτική αντιπαράθεση. Θόλωσα. Σε μια στιγμή χάθηκαν όλα. Θέλω να δηλώσω δημόσια συγγνώμη για αυτό που έκανα», φέρεται να δηλώνει στον ανακριτή κατά την απολογία του ο 55χρονος.

Πηγή: Realnews

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

,
Διαβάστε Ακόμα