Αρχική seleo Θέμα Βόρεια Ελλάδα: Πού δεν θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις

Βόρεια Ελλάδα: Πού δεν θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις

Η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη Βόρεια Ελλάδα οδήγησε στην απόφαση να μη γίνουν μαθητικές παρελάσεις στην Πέλλα, που έγινε ο τρίτος νομός μετά την Ημαθία.

Τα κρούσματα στην Πέλλα είναι καθημερινά σε τριψήφιο αριθμό, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή, να μην διεξαχθούν παρελάσεις στο νομό για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η αύξηση των νοσούντων από κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα είχε οδηγήσει τις προηγούμενες ημέρες στην απόφαση να μη διεξαχθούν παρελάσεις στην Ημαθία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη, αιτία για την ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο ήταν η μεγάλη έκταση που έχει λάβει στο νομό η διάδοση του κορονοϊού και η ανάγκη να διαφυλαχτεί η υγεία της τοπικής κοινωνίας. Αναστολή παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου ισχύει επίσης και στην Πιερία όπου υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού.

«Καθώς η πανδημία καλπάζει και αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα ασθενών από COVID-19 στην Πιερία, αποφασίστηκε η μη πραγματοποίηση των παρελάσεων στην Π.Ε. Πιερίας», ανέφερε η ανακοίνωση της περιφέρειας.

Στο μεταξύ, λόγω εθνικού πένθους, δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 27/10, η μαθητική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη. Η ξαφνική απώλεια της Φώφης Γεννηματά, σε ηλικία 57 ετών, αιφνιδίασε τους πάντες και είχε ως αποτέλεσμα οι τοπικές Αρχές να αποφασίσουν την ακύρωση της μαθητικής παρέλασης καθώς και αλλαγές στο πρόγραμμα των εορτασμών στην πόλη.

- Advertisement -

Must Read