Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΒγαίνουν στους δρόμους οι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

Βγαίνουν στους δρόμους οι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη που διαμαρτύρονται για τη θέσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και ζητούν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και χρηματοδότηση των ΑΕΙ αλλά και στον τρόπο εισαγωγής. Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση βγαίνουν στους δρόμους και την ερχόμενη Τρίτη στις 12 Ιανουαρίου στις 11.00 το πρωί θα συγκεντρωθούν έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ ενώ δύο μέρες αργότερα την Πέμπτη θα συγκεντρωθούν την ίδια ώρα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με αιτήματα τα παρακάτω

 

  • Να δοθούν όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα για την τηλε-εκπαίδευση στους φοιτητές. Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα και για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια με την άρση των μέτρων περιορισμού(προσλήψεις προσωπικού διδακτικού, διοικητικού, καθαριότητας, φύλαξης. Αναβάθμιση υποδομών, διαμόρφωση κατάλληλων χώρων). 

  • Να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές χωρίς βαθμολογικούς και οποιουσδήποτε άλλους «κόφτες». Να εξασφαλιστεί ότι οι μετεγγραφέντες δε θα χάσουν το χειμερινό εξάμηνο. 

  • Να δοθεί μόνιμο μηνιαίο επίδομα στέγασης για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι, να εξασφαλιστεί επίδομα για τους πρακτικάριους φοιτητές. 

  • Ούτε σκέψη για όρια φοίτησης. Άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Φοιτητές των πρώην ΤΕΙ να πάρουν πτυχίο από το αντίστοιχο πανεπιστημιακό Τμήμα χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση και εμπόδια. Να αναγνωριστούν και να αντιστοιχηθούν όλα τα μαθήματα που έχουν περάσει. 

  • Ένα πτυχίο ανώτατου επιπέδου ανά επιστημονικό αντικείμενο.  

  • Πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα με όλα τα δικαιώματα. 

  • Κατάργηση κάθε μορφής εξετάσεων και πιστοποιήσεων για απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στις επαγγελματικές ενώσεις ή σε οποιοδήποτε φορέα πιστοποίησης, κρατικό ή ιδιωτικό. 

Η φωτογραφία είναι αρχείου

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα