Εικόνες καταστροφής παρουσιάζει το ΑΠΘ μετά από τις καταλήψεις. Η μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια ήταν αυτή του Βιολογικού που εκκενώθηκε σχεδόν μετά από 34 χρόνια. Ήδη ξεκίνησε από τις πρυτανικές αρχές η διαδικασία να συμμαζευτούν «τα ασυμμάζευτα» και να αποδοθούν οι χώροι στην πανεπιστημιακή κοινότητα.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Νίκος Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στο σταμάτημα μια αυθαιρεσίας 34 ετών και στην κατασκευή στο χώρο της κατάληψης μιας βιβλιοθήκης των Θετικών επιστημών, με χρήματα από το ΕΣΠΑ που θα αποτελέσει χώρο γνώσης και ακαδημαϊκής ελευθερίας, όπως αρμόζει σε ένα πανεπιστήμιο.
Αναφερόμενος και στην κατάληψη του εργαστηρίου του τμήματος Φαρμακευτικής, ο κ. Παπαϊωάννου, τόνισε εκεί υπήρχαν όργανα μεγάλης αξίας και εύφλεκτα υλικά που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα.
Ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στην αλλαγή του νόμου από τον Ιούλιο του 19 που δίνει τη δυνατότητα παρεμβάσεων καθώς οι χώροι των πανεπιστημιακών «κάμπους» είναι χώροι της ελληνικής επικράτειας όπου εφαρμόζονται οι νόμοι, κάτι που ίδιος θεωρεί απολύτως εύλογο και λογικό, όπως υπογράμμισε. Τόνισε μάλιστα ότι τα δύο τελευταία χρόνια η παραβατικότητα στους χώρους του πανεπιστημίου έχει μειωθεί δραματικά. Αυτό συμβαίνει τόνισε παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολο να ληφθούν μέτρα φύλαξης σε όλους τους ανοιχτούς χώρους καθώς πρόκειται για έκταση 400 στρεμμάτων.
Πηγή: ΕΡΤ