Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΈγκλημα στα Γλυκά Νερά: Tην υπερασπιστική του τακτική οργανώνει ο πιλότος...

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Tην υπερασπιστική του τακτική οργανώνει ο πιλότος – Ποιες ποινές προβλέπονται

Tην υπερασπιστική του τακτική οργανώνει από την Ασφάλεια όπου παραμένει κρατούμενος ο 33χρονος πιλότος ο οποίος μετά την σοκαριστική ομολογία του, αναμένει πλέον την ώρα της κρίσης από τη δικαιοσύνη που θα σηματοδοτήσει και την τιμωρία του για το αποτρόπαιο έγκλημα του.
Οι αντιφάσεις και τα κενά στις καταθέσεις του που αποκαλύφθηκαν από τους αστυνομικούς οι οποίοι αξιοποίησαν τη χρήση της τεχνολογίας, αποτελούν αυτή τη στιγμή το μεγάλο εμπόδιο για τον κατηγορούμενο προκειμένου να πείσει περί του βρασμού ψυχικής ορμής που θέλησε αρχικά να προβάλει.

Η «μάχη» των ελαφρυντικών είναι το πρώτιστο μέλημα του καθ’όλα ψύχραιμου 33χρονου πιλότου, ο οποίος, σε συνεργασία με τους συνηγόρους του, «χτίζει» την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει την Τρίτη οπότε και θα κληθεί να απολογηθεί για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ακόμη κι αν η προφυλάκιση φαντάζει μονόδρομος για τον 33χρονο πιλότο, εν τούτοις το ενδιαφέρον του κατηγορουμένου δε σταματά στην απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, καθώς το μεγάλο διακύβευμα είναι η τύχη του παιδιού του για να μείνει στο οικογενειακό περιβάλλον, αλλά και οι ποινές που επισύρουν τα δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα που τον βαρύνουν για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος πιλότος κατηγορείται για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που τιμωρείται ακόμα και με ισόβια κάθειρξη ενώ αν η πράξη αποφασίστηκε και εκτελέστηκε σε βρασμό ψυχικής ορμής, επιβάλλεται κάθειρξη έως 15 έτη.

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος και με το κακούργημα της κακοποίησης ζώου. Σύμφωνα με πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, επιβάλλεται ποινή κάθειρξης έως 10 έτη κατ’ ανώτατο όριο, σε όποιον φονεύει ή βασανίζει ζώα καθώς και χρηματική ποινή μέχρι 500 ημερήσιες μονάδες, το ύψος των οποίων ορίζεται από 50 έως 100 ευρώ έκαστη.

Σχετικά με το πλημμέλημα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους υπόπτους με το οποίο, επίσης, διώκεται ο κατηγορούμενος σύμφωνα «όποιος, χωρίς να καθιστά άλλον ύποπτο, παριστάνει εν γνώσει του ψευδώς στην αρχή ότι τελέστηκε κάποιο κακούργημα ή πλημμέλημα, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή».

Για το πλημμέλημα της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση στις αρχές «όποιος, ενώ εξετάζεται ως διάδικος ή μάρτυρας σε δικαστήριο ή ενώπιον αρχής αρμόδιας να ενεργεί εξέταση για την κρινόμενη υπόθεση, εν γνώσει του καταθέτει ψευδή στοιχεία σχετικά με την υπόθεση αυτή ή αρνείται ή αποκρύπτει την αλήθεια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών έως τρία έτη και χρηματική ποινή».

 

Πηγή:athina984

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα