Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχικήseleo ΘέμαΣκηνές από ταινία στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-Video)

Σκηνές από ταινία στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-Video)

Σκηνές από ταινία εκτυλίχθηκαν το τελευταίο τριήμερο στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όποτε έλαβε χώρα σεμινάριο επιμόρφωσης με θέμα την προνοσοκομειακή φροντίδα στο τραύμα μάχης.

Το εν λόγω σεμινάριο διοργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «MEDUCATION», σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Της Θεοδώρας Απότα

Το πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, χθες και σήμερα σε χώρους του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, είχε σκοπό την ενημέρωση και επιμόρφωση του αστυνομικού προσωπικού αναφορικά με τη διάσωση τραυματία και παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας σε ρεαλιστικές συνθήκες από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό του ιδιωτικού οργανισμού.

Η εκπαίδευση περιείχε μεταξύ άλλων σενάρια προσομοίωσης τροχαίου ατυχήματος, διαχείρισης συμβάντος ενεργού εκτελεστή, επεισόδιο οπαδικής βίας μετά τραυματισμού και ενδοοικογενειακής βίας.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν τριάντα στελέχη υφιστάμενων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, η επιλογή των οποίων αφορά στην άμεση και πρώτη ανταπόκρισή τους σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Η άσκηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης αφορούσε ένοπλο που μπαίνει στη ΓΑΔΘ και ανοίγει πυρ τραυματίζοντας αρκετά άτομα ενώ έπειτα βάζει τέλος στη ζωή του. Βάσει του σεναρίου, αστυνομικοί φροντίζουν τους τραυματίες μέχρι την παραλαβή και τη μεταφορά τους σε νοσοκομείο.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο από το Seleo.gr καθώς και τις δηλώσεις του διευθυντή εκπαίδευσης της εταιρείας Meducation, Αλέξανδρου Τουμπέλη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

,
Διαβάστε Ακόμα