Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΧαλκιδική: Εκνευρισμός για τις «μόνιμες» ομπρέλες στην Κασσάνδρα - Έρχονται έλεγχοι

Χαλκιδική: Εκνευρισμός για τις «μόνιμες» ομπρέλες στην Κασσάνδρα – Έρχονται έλεγχοι

Εκνευρισμό και αγανάκτηση προκαλεί (και φέτος) το φαινόμενο της «καρφωμένης στην άμμο ομπρέλας» που παρατηρείται σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής.

Κείμενο: Θεοδώρα Απότα

Εκδρομείς της μίας ημέρας, παραθεριστές και μόνιμοι κάτοικοι που φορτώνουν στα οχήματά τους τον απαραίτητο εξοπλισμό για να απολαύσουν το μπάνιο τους στις παραλίες έρχονται αντιμέτωποι με κλειστές ομπρέλες καρφωμένες στην άμμο και «κλειδωμένες» ξαπλώστρες και καρέκλες, με αποτέλεσμα είτε όλα τα «καλά» σημεία να είναι πιασμένα από… ποιος ξέρει πότε, είτε να μην υπάρχει καν χώρος να τοποθετήσουν τα πράγματά τους. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, οι επισκέπτες των παραλιών δέχονται… παρατηρήσεις από τους «μόνιμους» λουόμενους ότι «στήνουν τις ομπρέλες τους πολύ κοντά στις ήδη τοποθετημένες στα σημεία».

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στην ομάδα «Συμβαίνει τώρα στη Χαλκιδική» στο Facebook από τη Χανιώτη και το Πολύχρονο:

«Η παραμονή των ομπρελών στις ακτές είναι παράνομη, ωστόσο ορισμένοι επιμένουν να αδιαφορούν» τονίζει στο seleo.gr o Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Κασσάνδρας κ. Παύλος Παντζίκης.

«Πέρυσι, ξηλώσαμε όσες μπορούσαμε. Μιλάμε για όγκους από μπετά μέσα στην άμμο, ολόκληρες κατασκευές. Οι υπάλληλοι του δήμου κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια για την απομάκρυνσή τους» αναφέρει προσθέτοντας ότι ο δήμος δεν διαθέτει δημοτική αστυνομία για τη διενέργεια τέτοιου τύπου ελέγχων και το τοπικό τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. είναι επιφορτισμένο με πληθώρα καθηκόντων.

«Κάνουμε ισχυρές συστάσεις ξανά και ξανά, αλλά κάποιοι δεν βάζουν μυαλό» σημειώνει ο κ. Παντζίκης επισημαίνοντας ότι το προσωπικό του δήμου δεν επαρκεί για να επιλυθεί ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα.

«Σκοπεύουμε να ειδοποιήσουμε τους πολίτες να απομακρύνουν τις ομπρέλες που παραμένουν στον αιγιαλό και θεωρούνται εγκαταλελειμμένα αντικείμενα που ρυπαίνουν την ακτή, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Θα ακολουθήσει η διενέργεια σχετικών ελέγχων με τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ.» δηλώνει ο κ. Παντζίκης τονίζοντας ότι «υπάρχει συναίσθηση της κατάστασης στο δήμο και θα καταβληθούν προσπάθειες για τη βελτίωσή της».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα