Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo Θέμα«Φονικότερος» ο κορωνοϊός από τον πόλεμο, για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης -...

«Φονικότερος» ο κορωνοϊός από τον πόλεμο, για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης – Τι προβληματίζει τους ξενοδόχους

Αχτίδα αισιοδοξίας για τους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης η έναρξη προκρατήσεων σε βάθος τριμήνου με τους ίδιους να λένε πάντως ότι σε μία πλήρη κανονικότητα, τέτοια εποχή τα τηλέφωνα έπαιρναν «φωτιά».

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέα Μανδρίνο, τον Μάρτιο η πληρότητα των ξενοδοχείων ανήλθε στο 50%, με την πλειονότητα των επισκεπτών (60%) να είναι Έλληνες. Τον ίδιο μήνα πέρυσι, τα περισσότερα ξενοδοχεία ήταν κλειστά ενώ τον Μάρτιο του 2019, προ πανδημίας, η πληρότητα άγγιζε το 78%.

Μεγάλο πρόβλημα για τους ξενοδόχους αποτελεί το «υψηλότατο κόστος στην ενέργεια» το οποίο σύμφωνα με τον κ. Μανδρίνο «σχεδόν έχει ξεπεράσει το κόστος μισθοδοσίας». Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν αντιμετωπίζεται καθώς γίνεται λόγος για πενταψήφιους αριθμούς με αποτέλεσμα η επιβάρυνση να είναι πολύ μεγάλη και ενώ ο τζίρος είναι πολύ χαμηλός».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενες απολύσεις εργαζομένων στον ξενοδοχειακό κλάδο της Θεσσαλονίκης, επισήμανε ότι «η ενέργεια της κυβέρνησης, την τελευταία στιγμή, να παρατείνει το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ βοήθησε στο να διατηρηθούν οι θέσεις». «Ήταν μία στιγμή», πρόσθεσε, «που θα μπορούσαν να γίνουν πολλές απολύσεις».

Για την «επόμενη μέρα» και ενόψει της θερινής περιόδου ο κ. Μανδρίνος εκτιμά ότι «φαίνεται ότι θα πάνε καλά τα πράγματα. Καμία σχέση φυσικά με το 2019, ο τζίρος είναι πολύ χαμηλός αλλά υπάρχει μια τάση αισιοδοξίας».

Άλλωστε, όπως τονίζει, «ο κόσμος για να ταξιδέψει θα πρέπει να νιώθει ασφάλεια, υπάρχει διστακτικότητα». «Μόνο εάν θα μπει ένα φρένο στην ενεργειακή κρίση και στο αγκάθι του πολέμου θα μπορέσουμε να δούμε καλύτερες μέρες» δηλώνει ο κ. Μανδρίνος.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα