Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo Θέμα«Στροφή» των καταναλωτών στις λαϊκές αγορές λόγω ακρίβειας - Έρχεται και απογευματινό...

«Στροφή» των καταναλωτών στις λαϊκές αγορές λόγω ακρίβειας – Έρχεται και απογευματινό ωράριο;

Αυξημένη είναι η κίνηση στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, οι οποίες αποτελούν «καταφύγιο για τον καταναλωτή που αναζητά φθηνά και ποιοτικά προϊόντα» όπως δηλώνει στο seleo.gr ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης, Άγγελος Δερετζής.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

«Οι επαγγελματίες προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλά επίπεδα» σημειώνει ο κ. Δερετζής προσθέτοντας ότι ιδίως το μεσημέρι «πέφτουν κατακόρυφα». Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς ψωνίζουν τα απολύτως απαραίτητα. Η κίνηση στις λαϊκές αγορές αυξάνεται διαρκώς ενώ αισθητή είναι πλέον και η παρουσία φοιτητών και νέων, κάτι που κατά το παρελθόν δεν ήταν ιδιαίτερα σύνηθες.

Σύμφωνα με τον κ. Δερετζή, η «στροφή» ολοένα και περισσότερων καταναλωτών στις λαϊκές αγορές οδήγησε την Ομοσπονδία σε συζητήσεις με τους αρμόδιους προκειμένου να πραγματοποιούνται κατά τις ώρες 12:00 – 18:00, δύο φορές την εβδομάδα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σκοπός, το να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι εργάζονται πρωινές ώρες.

Την ίδια ώρα, οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που αποφάσισαν να μη καλλιεργήσουν όσο άλλες χρονιές, αξιοποιώντας μόλις τα ¾ ή και τα μισά στρέμματα που έχουν στη διάθεσή τους. «Το κόστος παραγωγής έχει πολλαπλασιαστεί» υπογραμμίζει ο κ. Δερετζής τονίζοντας την ανάγκη «η κυβέρνηση να βοηθήσει τους παραγωγούς στο χωράφι, να υπάρξει οριζόντια επιδότηση σε ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο και λιπάσματα». Αν δεν ληφθούν μέτρα, επισημαίνει ότι θα υπάρξουν ελλείψεις προϊόντων.

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα