Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΞενοδοχεία σκύλων. Πληρότητες, high season ...τριήμερα και τιμές

Ξενοδοχεία σκύλων. Πληρότητες, high season …τριήμερα και τιμές

Τη “high season” του τουρισμού, όποτε επικρατεί το «αδιαχώρητο», αναμένουν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων κατοικίδιων ζώων ενώ ήδη έχει ξεκινήσει να παρατηρείται κινητικότητα στις κρατήσεις.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή της “Pet Hotel” στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενδιαιτημάτων Ζώων, Χρήστο Μπαλάσκα, οι πρώτοι που φροντίζουν για τη φιλοξενία των κατοικιδίων τους αυτή την εποχή είναι κυρίως εκείνοι που εργάζονται κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν σε τουριστικές περιοχές της Ελλάδας.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

«Άπαξ και μαθαίνουν ότι έχουν αυτή την επιλογή, βγαίνουν από το αδιέξοδο. Μας εμπιστεύονται τα κατοικίδιά τους για διάστημα πέντε μηνών» δηλώνει ο κ. Μπαλάσκας στο Seleo.gr. Όσον αφορά τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι ιδιοκτήτες σκύλων ή γατών αποφασίζουν τη φιλοξενία τους σε ξενοδοχείο, σημειώνει ότι «κουράστηκαν να ταλαιπωρούν τα ζώα, σε πολλά θέρετρα στην Ελλάδα -σε αντίθεση με αυτά του εξωτερικού- δεν υπάρχει η φροντίδα που χρειάζονται όπως για παράδειγμα, δοχείο για νερό ή χώρο για να ξαπλώσουν». Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετοί είναι εκείνοι που «βιώνουν bullying εάν έχουν μαζί τους σκύλο» από ορισμένους θαμώνες καταστημάτων οπότε επιλέγουν τη λύση της φιλοξενίας των κατοικιδίων τους σε ειδικά διαμορφωμένη ξενοδοχειακή μονάδα. Μοναδικό προαπαιτούμενο είναι το πλήρες ενημερωμένο βιβλιάριο του σκύλου ή της γάτας, προσθέτει. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν και περιπτώσεις ατόμων που εγκατέλειψαν το κατοικίδιό τους επειδή δεν ήξεραν πού να το αφήσουν.

Τα τηλέφωνα για κρατήσεις, πάντως, παίρνουν «φωτιά» κυρίως την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου ενώ μαζικές κρατήσεις γίνονται και στις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Η τάση που παρατηρείται τα τελευταία 10-12 χρόνια αποτυπώνει, σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, «ψαλίδι» στις ημέρες παραμονής. Οι Θεσσαλονικείς -και όχι μόνο- κάνουν «στροφή» κατά βάση στα τριήμερα «κόβοντας» μέρες από τις άλλοτε εβδομαδιαίες διακοπές τους με αποτέλεσμα να καταγράφεται μείωση και στο χρόνο φιλοξενίας των κατοικιδίων τους στα ξενοδοχεία. Σημειώνεται ότι στο “Pet Hotel” οι τιμές διαμορφώνονται από 12,50 έως 24,80 ευρώ ανά ημέρα φιλοξενίας.

«Καμπανάκι» για τις παράνομες φιλοξενίες

«Αγκάθι» για τον κλάδο φαίνεται ότι αποτελεί η παράνομη φιλοξενία ζώων, με τον κ. Μπαλάσκα να τονίζει την ανάγκη για τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων στη Θεσσαλονίκη.  Στο peak της καλοκαιρινής σεζόν, όπως λέει, παρατηρείται έξαρση των παράνομων φιλοξενιών. Άνθρωποι που διαθέτουν σπίτια με αυλές ή ακόμα και διαμερίσματα φιλοξενούν σκύλους και γάτες έναντι χρηματικής αμοιβής ωστόσο οι χώροι αυτοί δεν πληρούν υγειονομικούς κανόνες, ούτε είναι φορολογικά νόμιμοι.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα