Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜόλις στο 30% η πληρότητα των ξενοδοχείων της Χαλκιδικής τον Ιούνιο

Μόλις στο 30% η πληρότητα των ξενοδοχείων της Χαλκιδικής τον Ιούνιο

Μόλις στο 25-30% κινείται η πληρότητα των ξενοδοχείων της Χαλκιδικής τον τρέχοντα μήνα, με τους ξενοδόχους να αγωνιούν για τις αφίξεις και το πώς θα κυλήσει το καλοκαίρι στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρη Τάσιο, που μίλησε στο seleo.gr, προς το παρόν επαναλειτουργεί το ¼ των 540 ξενοδοχείων της Χαλκιδικής και μέχρι τα τέλη Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει το σύνολό τους.

Οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής αναμένουν κρατήσεις κυρίως από τις βαλκανικές χώρες καθώς και από την Αγγλία, τη Γερμανία και τη Ρωσία, αναφέρει ο κ. Τάσιος.

«Είναι η δεύτερη “σεζόν Covid”» τονίζει επισημαίνοντας ότι «ένα ξενοδοχείο για περάσει τη σεζόν χωρίς να “μπει μέσα” θα πρέπει να έχει πληρότητα 40-50%, κάτι που -προς το παρόν- δεν συμβαίνει».

Όσον αφορά τον Ιούλιο, ο κ. Τάσιος σημειώνει ότι υπάρχει κινητικότητα για κρατήσεις από τα Βαλκάνια ωστόσο λειτουργεί αποτρεπτικά για τους τουρίστες η ταλαιπωρία που συναντούν στα σύνορα εξαιτίας της μη γρήγορης ροής και των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται.

Πανελλαδικά, από το σύνολο των 10.000 ξενοδοχείων έχει ανοίξει το 25%, με την πληρότητα για το μήνα Ιούνιο να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με αυτά της Χαλκιδικής (25-30%) ενώ αναμένεται η πλήρης επαναλειτουργία τους επίσης στο τέλος του Ιουνίου.

Τέλος, οι ξενοδόχοι που δραστηριοποιούνται στα νησιά έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στα αεροδρόμια, την ώρα που επισκέπτες φαίνεται ότι κρατούν στάση αναμονής μέχρι να παρατηρηθεί καλύτερη επιδημιολογική εικόνα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα