Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΡεπορτάζΜια νύχτα στη Γιαννιτσών. Ο αγοραίος έρωτας την εποχή του κορωνοϊού στη...

Μια νύχτα στη Γιαννιτσών. Ο αγοραίος έρωτας την εποχή του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Γυναίκες κόβουν βόλτες σε «οριοθετημένα» πεζοδρόμια κοστολογώντας την ηδονή στα πέντε ευρώ. To Seleo στη γειτονιά της Γιαννιτσών εν μέσω της πανδημίας Covid-19.


Μερικές μασάνε τσίχλα, άλλες καπνίζουν, κάποιες παίζουν με τα λουριά από τα τσαντάκια τους, περιμένοντας το αμάξι που θα ελαττώσει ταχύτητα. Η κίνηση είναι ιδιαίτερα πεσμένη, δεδομένων των συνθηκών που δημιούργησαν τα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού. Με το που «μυρίσουν» πελάτη, πλησιάζουν το παράθυρο και σκύβουν στο σωστό σημείο, αυτό που ευθυγραμμίζει το μπούστο με το βλέμμα του οδηγού.

Κείμενο: Θεοδώρα Απότα

«Παίζουν» πολύ οι ζαρτιέρες, τα δερμάτινα, οι περούκες και τα ψηλοτάκουνα. Οι περισσότερες από αυτές που βγαίνουν στο πεζοδρόμιο αφήνουν ελάχιστα στη φαντασία, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να δει κανείς και γυναίκες με φούτερ που δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν την πιθανότητα να κρυολογήσουν και να χάσουν «νυχτοκάματα» – αναλογιζόμενες το πόσα έχασαν εν μέσω καραντίνας. Ούτως ή άλλως, ο πελάτης στη Γιαννιτσών δεν περιμένει να δει δημιουργίες υψηλής ραπτικής. Εκτός αυτού, δεν εκδίδονται όλες για βιοποριστικούς λόγους. Εκείνες που βγαίνουν στο πεζοδρόμιο για να «βγάλουν» τη δόση τους όταν ξεμένουν, δεν θα βάλουν μίνι και τακούνια. Θα περιπλανηθούν στα στενά με ό,τι φορούν συνήθως, θα μαλώσουν με τις «μόνιμες», θα πάνε παρακάτω και με το που κατέβουν από το πρώτο αμάξι που μπήκαν θα πάνε για «ψώνια».

Πάντως, δεν είναι μόνο η Γιαννιτσών. Στα σημεία του αγοραίου έρωτα της Θεσσαλονίκης ανήκουν και οι παράδρομοι της Μοναστηρίου, τα δρομάκια κοντά στο ΚΤΕΛ και η 26ης Οκτωβρίου. Μέρη στα οποία κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα και ελάχιστοι πεζοί. Που φωτίζονται, αλλά διαθέτουν και τα αναγκαία σκοτεινά σημεία για εκείνες που θέλουν να κρυφτούν από την αστυνομία και από ορισμένους πελάτες.

Αρκετές γυναίκες που εκδίδονται στο δρόμο πέφτουν θύματα βίας. Σεξουαλικές επιδόσεις που δεν αρκούν στον πελάτη και φετίχ που δεν γίνονται αποδεκτά, είναι οι πιο συνήθεις λόγοι. Σύμφωνα με ανώνυμες αστυνομικές πηγές, δεν είναι λίγοι εκείνοι που στο τέλος δεν πληρώνουν. Οι γυναίκες αντιδρούν και ζητούν τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει και τότε, οι τζαμπατζήδες δεν διστάζουν να τις χτυπήσουν και να τις κατεβάσουν από το αμάξι με κλωτσιές. Τα εν λόγω περιστατικά, εντάσσονται στην κατηγορία της αφανούς εγκληματικότητας καθώς -για προφανείς λόγους- τίποτα από αυτά δεν καταγγέλλεται στην αστυνομία. Πάντως, βάσει των ίδιων πηγών, αρκετές συλλήψεις εκδιδόμενων γυναικών έχουν γίνει την ώρα ερωτικών περιπτύξεων. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, αστυνομικοί υποδύονταν τους πελάτες και περνούσαν τις χειροπέδες λίγο πριν την επίμαχη στιγμή.

Όσον αφορά το προφίλ των πελατών, δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Εάν κάποιος διαθέτει ένα μέτριο ή καλό μπάτζετ για τον εν λόγω σκοπό, το πιο πιθανό είναι να μην επιλέξει τα συγκεκριμένα μέρη. Ωστόσο, υπάρχουν ευκατάστατοι που μάλλον τους ιντριγκάρει το πεζοδρόμιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, γνωστά επιχειρηματικά πρόσωπα της Θεσσαλονίκης πέφτουν θύματα εκβιασμού από …συνεργάτες των εκδιδόμενων. Όταν βλέπουν ακριβό αυτοκίνητο και καλοντυμένο άνδρα, φροντίζουν να απαθανατίσουν τη στιγμή που εκδηλώνει το ενδιαφέρον του, ώστε μετά να μπορέσουν να τον απειλήσουν με το στιγμιότυπο ζητώντας χρήματα για να μη δημοσιοποιηθεί.

Εν μέσω της πανδημίας, η «δουλειά» έχει πέσει πολύ. Οι έρημοι δρόμοι της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της καραντίνας «εξαφάνισαν» τις γυναίκες από τα πεζοδρόμια και τώρα, τα μπαρ κλείνουν νωρίς, με αποτέλεσμα να μειώνεται δραματικά η «λίστα» των πελατών τους. Ως εκ τούτου, λιγότερες είναι πλέον και αυτές που βολτάρουν στα πεζοδρόμια.

Άραγε θα φύγουν όλες κάποτε; Όχι, γιατί πάντα κάποιοι θα τις αναζητούν.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα