Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Τα θερινά σινεμά άναψαν τους προβολείς τους - «Αγκάθι» η απαγόρευση...

Θεσσαλονίκη: Τα θερινά σινεμά άναψαν τους προβολείς τους – «Αγκάθι» η απαγόρευση κυκλοφορίας (ΦΩΤΟ)

Τα θερινά σινεμά άναψαν χθες τους προβολείς τους και οι Θεσσαλονικείς γέμισαν τις …διαθέσιμες καρέκλες.

Οι κινηματογραφικές προβολές ξεκίνησαν με πληρότητα 75%, αποστάσεις ανάμεσα στους θεατές, ηλεκτρονικά εισιτήρια και χωρίς διάλειμμα.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

Με τη μυρωδιά του ποπ κορν να είναι διάχυτη στον αέρα, τα τσιγάρα να σιγοσβήνουν στα σταχτοδοχεία και τις παγωμένες μπύρες να «περικυκλώνουν» τα αντισηπτικά στα τραπεζάκια, οι σινεφίλ της πόλης απόλαυσαν στο έπακρο το βράδυ της Παρασκευής.


«Η πρώτη μέρα πήγε πάρα πολύ καλά. Το κοινό έδειξε ότι αγαπά τον κινηματογράφο» δηλώνει στο seleo.gr ο κ. Γιάννης Ζαφειρίου, υπεύθυνος του «Ελληνίς».

Τονίζει δε ότι το θερινό σινεμά αποτελεί «μια ολοκληρωμένη βραδινή έξοδο που ξεπερνά την κινηματογραφική εμπειρία συνδυάζοντας ουρανό, ταινία και ποτό».

Ναι μεν, αλλά…

Παρά τα χαμόγελα για το άνοιγμα των θερινών σινεμά, η απαγόρευση κυκλοφορίας που ξεκινά μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα αποτελεί μεγάλο «αγκάθι» καθώς είτε «κόβει» τη δεύτερη προβολή, είτε οδηγεί τους αρμόδιους σε… υπολογισμούς και αγώνα δρόμου για να προλάβουν.

«Η διάρκεια μιας μέσης ταινίας είναι το ελάχιστο μία ώρα και 45 λεπτά. Στο θερινό σινεμά, η προβολή ξεκινά με την έναρξη της δύσης του ηλίου και οι μήνες Μάιος-Ιούνιος έχουν μεγάλες ημέρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η πρώτη προβολή να ξεκινά στις 21:00. Εάν, υποθετικά, η ταινία τελειώσει στις 22:45, χρειαζόμαστε σίγουρα ένα εικοσάλεπτο για να καθαρίσουμε την αίθουσα ώστε να υποδεχθούμε ξανά κόσμο. Με την απαγόρευση που ισχύει, βγαίνουμε “εκτός”.» σημειώνει ο κ. Ζαφειρίου και μιλά για ένα «πολύ σοβαρό πρόβλημα».

«Τίθεται θέμα βιωσιμότητας εάν δεν έχουμε δύο προβολές. Πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί αυτό», αναφέρει.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα