Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: «Να απαγορευτεί το ντελίβερι εν μέσω καύσωνα. Δεν γίνεται να επαφιόμαστε...

Θεσσαλονίκη: «Να απαγορευτεί το ντελίβερι εν μέσω καύσωνα. Δεν γίνεται να επαφιόμαστε στην καλή διάθεση των πελατών», λένε οι διανομείς

Γεμάτοι από δίκυκλα διανομέων οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης, παρά τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούν σε όλη τη χώρα και τις προειδοποιήσεις των ειδικών για πολύ έντονο αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα 

Παρά την εγκύκλιο που εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την προστασία των εργαζομένων εν μέσω έντονων καιρικών φαινομένων, «οι εργοδότες έβαλαν μπροστά τα κέρδη και όχι την ασφάλεια των διανομέων» δηλώνει στο seleo.gr ο κ. Νίκος Κτενάς, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.

«Για τον λόγο αυτό, ζητάμε επιτακτικά από την κυβέρνηση να υπάρξει ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο να καθορίζει κάτω από ποιες συνθήκες θα σταματάει το ντελίβερι. Να απαγορεύεται δηλαδή ο διανομέας να βγει στο δρόμο σε ακραίες συνθήκες παγετού ή ζέστης και να προβλέπονται αυστηρότατες ποινές στους εργοδότες που παραβιάζουν ό,τι προβλέπεται, όπως συμβαίνει τώρα με τα μέτρα κατά της covid-19», αναφέρει ο κ. Κτενάς.

Παρά τον καύσωνα, όπως σημειώνει, εργοδότες «χρονομετρούν» τις παραγγελίες και πιέζουν τους διανομείς «να κάνουν πιο γρήγορα», παρά το γεγονός ότι «σε θέσεις ντελίβερι απασχολούνται συνάδελφοι μεγάλης ηλικίας που εκτίθενται στη ζέστη, μπροστά από εξατμίσεις οχημάτων με το κράνος ή ανεβαίνουν σκαλιά για να παραδώσουν παραγγελίες στον 4ο και στον 5ο όροφο, επειδή οι πολυκατοικίες δεν διαθέτουν ασανσέρ». «Οι εργαζόμενοι προφανώς δεν προστατεύονται από τη θερμική καταπόνηση» λέει ο κ. Κτενάς.

Ερωτηθείς για το πώς συμπεριφέρονται οι καταναλωτές εν μέσω αυτών των συνθηκών, αναφέρει ότι «το θέμα είναι να μη δίνεται η δυνατότητα παραγγελίας, δεν γίνεται να επαφιόμαστε στην καλή διάθεση του πελάτη, ο οποίος ενδέχεται να κατανοήσει το πρόβλημα και να μη παραγγείλει».

Πάντως, όπως τονίζει αρκετοί διανομείς της Θεσσαλονίκης προσπάθησαν να «βάλουν στο τραπέζι της συζήτησης με τους εργοδότες τους το θέμα προστασίας από τον καύσωνα» ωστόσο βρέθηκαν σε αδιέξοδο «υπό το φόβο της απόλυσης» με αποτέλεσμα «να υποκύψουν σε ό,τι ζητηθεί».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα